Izborna skupština DVD-a Kumrovec

Legende hrvatskog vatrogastva – Franjo Gregurić, Teodor Fricki i Slavko Tucaković, proglašeni počasnim članovima kumrovečkog društva

Objavljeno: 25.02.2017. mladenmandic

 

U Kumrovcu je održana 67. godišnja Skupština DVD-a Kumrovec. Na Skupštini su počasnim članovima DVD-a Kumrovec proglašene legende hrvatskog vatrogastva – aktualni vatrogasni zapovjednik u Hrvatskoj Slavko Tucaković, te počasni predsjednici Hrvatske vatrogasne zajednice, prvi premijer u samostalnoj Hrvatskoj, Franjo Gregurić i počasni predsjednik HVZ-a Teodor Fricki.

Novi predsjednik

Na izbornoj skupštini DVD-a Kumrovec, za novog predsjednika je izabran Tomislav Štefan, a njegov zamjenik bit će dosadašnji predsjednik Iveca Krajcar. Novi tajnik bit će Josip Borovnjak, blagajnik ostaje Nikola Ulama, novi zapovjednik bit će Krešimir Ratkaj, njegov zamjenik Tomislav Ulama, a spremištar će biti Martin Ivić. Na skupštini su prisegnula i tri nova člana – Ivan Jurić, Juraj Kostanjšek i Josip Krajcer, koji su prešli iz vatrogasne mladeži u punopravno članstvo DVD-a.

Prigodna priznanja

Dodijeljena su i prigodna priznanja. Spomenice za 40 godina u vatrogastvu primili su Božidar Broz, Branko Štefan, Josip Štefan. Ivan Lončar, Viktor Starešina, Branko Ulama i Josip Banjšak. Spomenicu za deset godina rada u vatrogastvu dobio je Mario Lončar, dok su brončane vatrogasne medalje dobili Josip Borovnjak, Karlo Ulama, Luka Bezjak, Danijel Zorenč, Martin Sporiš, Slavko Jurić i Martin Ivić. Priznanja i zahvalnice DVD-a Kumrovec primili su DVD Klanjec, Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, OŠ Josipa Broza iz Kumrovca, Muzej “Staro selo”, Kenijska čistionica “Mehurček”, Hostel “Kumrovec”, Krčma “Kod Starog” i Kumrovec d.o.o. Kao gosti na Skupštini bili su i gosti – vatrogasci iz cijele Hrvatske, posebice iz Istre, ali i susjedne Slovenije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba