Zagorski književni zbornik

Radovi 20-ak zagorskih književnika na više od 300 stranica

Objavljeno: 08.02.2017. mladenmandic

U prostorijama Gradske knjižnice Antuna Mihanovića u Klanjcu, predstavljen je novi, peti svezak “Hrvatsko – zagorskog književnog zbornika”. Zbornik u izdanju Hrvatskozagorskog književnog društva, na 300-tinjak stranica sadrži radove preko 20 autora. Riječ je o pjesmama, proznim djelima, novelama, kratkim pričama, desetak eseja, dvije monodrame i nekoliko zapisa.

Zagorska Enciklopedija

Događanju je nazočio i župan Željko Kolar, rekavši kako se u “Zborniku” predstavljaju uglavnom stariji i iskusniji pjesnici i pisci, ali se daje prostor i mlađim autorima, što je izuzetno bitno. Najavio je i objavljivanje “Enciklopedije Hrvatskog zagorja”, koja će biti promovirana u travnju ove godine u Tuheljskim Toplicama.
Zbornik su predstavili Snježana Horvatin, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec, potpredsjednica Društva Mirjana Mikulec te predsjednik Društva, ujedno i glavni urednik izdanja, Božidar Brezinščak Bagola.

Klasici književnosti

– Svako izlaženje zbornika za nas je prava svečanost. Počeli smo 2002. godine i eto, dosad smo izdali pet zbornika. Možemo reći da se u zborniku nalaze svi naši autori – klasici zagorske književnosti – rekao je Brezinščak Bagola.
Promociji su, uz članove Društva i klanječke ljubitelje dobre knjige, prisustvovali i istaknuti liječnik, pjesnik, esejist i diplomat Drago Štambuk, kojemu je ovo bio prvi posjet Klanjcu. Promociju zbornika upotpunile su članice Folklornog sastava “Viline” iz Krapine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba