BANSKI DVORI – POTPISANI UGOVORI

Općoj bolnici Zabok dodijeljeno 15,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za opremanje odjela

Objavljeno: 08.02.2017. zagorjeinternational

U Banskim dvorima potpisano je 12 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama iz cijele Hrvatske, u ukupnom iznosu nešto manjem od 575 milijuna kuna, prenosi Rtl.hr. Sredstva su dodijeljena u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, Europskog fonda za regionalni razvoj. Poziv za dostavu projektnih prijedloga otvoren je od sredine srpnja prošle godine do kraja 2020. godine, a ukupna raspoloživa bespovratna sredstva iznose nešto manje od 726 milijuna kuna.

Infrastruktura i nabava opreme

Među bolnicama kojima će se dodijeliti bespovratna sredstva za infrastrukturne radove, nabavu medicinske opreme i nadoknadu administrativne provedbe 12 projekata u okviru Operativnog programa, je i Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana, koja je dobila 15,7 milijuna kuna za opremanje odjela.
Ugovore su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric, ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac, ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina, ravnateljica virovitičke bolnice Mirjana Peček, ravnatelj KB Sveti Duh Mladen Bušić, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Mario Zovak, ravnatelj bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu Josip Samardžić, ravnatelj karlovačke bolnice Ervin Jančić, ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac, ravnatelj KBC Zagreb Ante Ćorušić, ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić i ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina.

Nazočio i premijer

Potpisivanju ugovora nazočio je i hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je izrazio zadovoljstvo jer je u kratkom roku zaprimljen čitav niz kvalitetnih i korisnih projekata za unaprjeđenje stanja u zdravstvu na razini cijele Hrvatske. Naglasio je da će Ministarstvo zdravstva dodatno za te projekte dodijeliti još 100 milijuna kuna. Na potpisivanju ugovora bio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba