Svečani program u Humu na Sutli

Paljenjem prve adventske svijeće, počela 13. županijska manifestacija “Advent u Zagorju”

Objavljeno: 28.11.2016. Jelena Jazbec

U nedjelju je u Humu na Sutli započela 13. županijska manifestacija “Advent u Zagorju”, čiji su organizatori Turistička zajednica općine Hum na Sutli i Destinacijsko – promidžbeni klub “Zeleni bregi” Pregrada. Prvu adventsku svijeću na županijskom vijencu upalili su župan Željko Kolar i predsjednica udruge Europa Donna Krapina, Blaženka Jutriša.

Brojni izvođači

U prepunoj kinodvorani u Humu na Sutli, tražila se karta više, a posjetitelji su uživali u nastupu Mješovitog zbora Župe Taborsko, Mješovitog zbora KUD-a Rikard Jorgovanić, Dina i Karle Miklaužić, uz pratnju Tomislava Cipana, ŽVA Sotelia, uz pratnju Siniše Miklaužića, vlč. Ljube Vukovića te Maje Blagdan. Manifestacija je i ove godine humanitarnog karaktera, a novac se prikuplja u svrhu uključivanja u nacionalnu kampanju za nabavu aparata za intraoperativno zračenje, koju pod geslom “Darujmo ružičast život”, provodi Europa Donna Hrvatske – Hrvatski forum protiv raka dojke, odnosno, za Krapinsko – zagorsku županiju, Europa Donna Krapina.

Završetak u Mariji Bistrici

“Advent u Zagorju” nastavit će se i narednih tjedana – druga adventska svijeća upalit će se u Dječjem vrtiću “Zipkica” u Zaboku, u ponedjeljak, 5. prosinca, treća u nedjelju, 11. prosinca, u Đurmancu, u prostorijama Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Krapina, uz prigodni kulturno – umjetnički program i druženje, a četvrta, tradicionalno, u Svetištu Majke Božje Bistričke, u nedjelju, 18. prosinca, na misi zornici u 6 sati.



“ADVENT U KRAPINI”

Gradski puhački orkestar, mažoretkinje i kućica sv. Nikole

I na središnjem krapinskom Trgu Ljudevita Gaja, u nedjelju je zapaljena prva adventska svijeća, čime je obilježen početak razdoblja pripreme za najradosniji kršćanski blagdan, Božić. Program su prve adventske nedjelje uveličali Gradski puhački orkestar Krapina i mažoretkinje, učenici Osnovne škole Augusta Cesarca Krapina, VS “Queentete”, Udruga “Hrvatska žena”, Društvo “Naša djeca” Krapina i Odred izviđača Krapina. Program je oduševio Krapinčanke i Krapinčane, koji su se na Trgu okupili u velikom broju, a pažnju najmlađih posebice je privukla kućica sv. Nikole, u kojoj će moći uživati i sljedeće tri nedjelje.



“ADVENT U MARIJI BISTRICI”

Koncert duhovne glazbe i dodjela nagrada za akciju “K suncu prosi svaka roža”

U organizaciji Turističke zajednice Općine Marija Bistrica, u subotu je započela manifestacija “Advent u Mariji Bistrici”. Otvorio ju je rektor Svetišta Majke Božje Bistričke, preč. Domagoj Matošević, paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu na Trgu pape Ivana Pavla II. Nakon toga, održan je koncert duhovne glazbe na kojem su nastupili Alan Hržica, Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac i sestre Palić.
U nedjelju su nastupile Vokalna skupina Arete i ŽVG Kajda, a dodijeljene su i nagrade za najljepše okućnice i balkone u sklopu akcije “K suncu prosi svaka roža”. Za najljepše uređen balkon, prvu nagradu osvojila je Mirjana Mustač, a za najljepše uređenu okućnicu, Nikolina Hižar. Dodijeljene su i zahvalnice za dugogodišnji doprinos uređenju općine, Ljiljani i Stjepanu Cesaru, Štefaniji Galoić, Danici Kralj, Dubravki Muhek, Vesni Milički, Biserki Milički, Štefici Prlić, Štefici Rukljač, Branki Skočak, Viktoriji Tomurad i Zdenki Vrtarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba