Ljubitelji poštanskih maraka

Na 11. školi mladih filatelista u Trakošćanu, sudjelovalo 200-tinjak učenika

Objavljeno: 10.10.2016. zagorjeinternational

U subotu je u Trakošćanu održana 11. škola mladih filatelista “Trakošćan 2016.” U jutarnjim satima, na svečanom otvorenju, polaznike škole pozdravili su načelnik Bednje Mirko Bistrović, predsjednik Hrvatskog filatelističkog saveza Tihomir Bilandžić, predstavnica Hrvatske pošte d.d. Draženka Zagorec, predsjednik Kluba mladih filatelista “Trakošćan” Dino Murić i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Rad u grupama

Tom su prigodom predstavljena prigodna izdanja: katalog, prigodne omotnice, žigovi, pepeljuga i poseban oblik prijenosa pošte motorom, koja je iz Trakošćana krenula točno u podne. Ove je godine u školi sudjelovalo 200-tinjak učenika. Nakon otvorenja, polaznici su podijeljeni u nekoliko grupa: polaznici predškolske dobi (do 7 godina), polaznici koji nisu polazili Škole mladih filatelista i prvi put imaju doticaj s poštanskim markama, polaznici koji su polazili Školu mladih filatelista, radne filatelističke grupe u organizaciji KMF-a Trakošćan i ostalih klubova s područja RH i susjednih zemalja, ali ne posjeduju filatelistički izložak te polaznici koji su izlagali na filatelističkim izložbama i imaju filatelističke izložbe u okviru Nacionalne filatelističke izložbe mladih s međunarodnim sudjelovanjem “Trakošćan 2016”.

Palmares večer

Škola mladih filatelista završila je na vidikovcu dvora Trakošćan, programom Palmares večer – Nacionalnom filatelističkom izložbom mladih “Trakošćan 2016.” s međunarodnim sudjelovanjem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba