“100 posto zagorsko”

Milan Bandić: Na dva dana predajem ključeve Jelačić placa Zagorcima, jer Zagorci su to zaslužili

Objavljeno: 16.09.2016. Jelena Jazbec

Zagorci su danas zavladali glavnim zagrebačkim trgom, na kojem je sedmu godinu zaredom svečano otvorena manifestacija “100 posto zagorsko”. Okupilo se 115 izlagača, zahvaljujući kojima će danas i sutra posjetitelji moći uživati u domaćim zagorskim proizvodima: bučinom ulju, medu, medenjacima, zagorskim mlincima, povrću, voću, rakiji i likerima, sirevima, sokovima, vinima i voćnim vinima, suhomesnatim proizvodima, tradicijskim igračkama, kao i u zagorskim štruklima te tradicionalnim babičinim kolačima. Također, organiziran je i cjelodnevni kulturno – zabavni program.

Prepoznatljiva u Europi

– Manifestacija koja ima glavu i rep, ima srce i dušu, ove godine, po prvi puta, gotovo u stopostotnom iznosu financirana je europskim novcem. Dakle, napustili smo metodologiju financiranja ovakvih stvari iz državnog proračuna. Ova manifestacija ove je godine puno izdašnija i bolja nego je bila prošle godine, imamo više aktera, i ponovit ću stoti put: ova manifestacija je jedna od onih koje su i u Europi prepoznatljive, koje su spremne za financiranje i koje su spremne za jedan iskorak, ne samo u Zagreb, već na prostor cijele Hrvatske – rekao je na svečanom otvorenju ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar pohvalio se pozitivnim turističkim rezultatima u prvih osam mjeseci ove godine, naglasivši kako i manifestacije poput ove uvelike pridonose tom pozitivnom trendu.
– U Zagorju se već odavno turizam ne događa slučajno, mi u prvih osam mjeseci ove godine imamo povećanje dolazaka 39 posto, i 37 posto povećanje noćenja, i ja mislim da to dovoljno govori samo za sebe – istaknuo je Kolar.

Brendirali Zagorje

Na otvorenju je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
– Moji prijatelji iz Zagorja su brendirali “Zagorje – bajku na dlanu”, ja bih još dodao, “Zagorje na Jelačić placu”. Malo u šali, malo u zbilji, rekao sam ovdje pred ministrom Horvatom i kolegom županom Kolarom da na dva dana predajem ključeve Jelačić placa Zagorcima, jer Zagorci su to zaslužili. Da nema “kaja” i Zagorja, ne bi bilo ni Jelačić placa ni Zagreba, a razlika između nas je samo u Medvednici. Mi ovdje živimo prije gore, a Zagorci iza gore – rekao je Bandić.
Svi zainteresirani posjetitelji, “100 posto zagorsko” mogu posjetiti danas do 22 sata, te sutra od osam do 20 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba