Prvi coffee chat

Zagorski inovatori od uspješnih poduzetnika učili o pokretanju vlastitog posla

Objavljeno: 14.06.2016. Jelena Jazbec

U sklopu prvog coffee chata pod nazivom “STARTam U Petak!”, u organizaciji Krapinsko – zagorske županije i Zagorske razvojne agencije, raspravljalo se o preprekama i prednostima u pokretanju i vođenju posla, a sudionici su iz prve ruke mogli čuti iskustva i savjete uspješnih poduzetnika. Moderator panela bio je Saša Cvetojević, poduzetnik s dugogodišnjim iskustvom rada u zdravstvenom sektoru, mobilnim telekomunikacijama te distribuciji robe široke potrošnje, ujedno i član CRANE-a, Hrvatske mreže poslovnih anđela.

Poduzetnički inkubator

U panel – raspravi sudjelovali su Darko Topolko iz pregradskog poduzeća Ultima d.o.o., Marina Bobovečki iz BoBo trgovine Krapina, Danijel Meliš, predsjednik Udruge inovatora KZŽ “ZA-IN” te Dalibor Čvek, tajnik CRANE-a i direktor poduzeća Once Football. Ovi su uspješni poduzetnici na vlastitim primjerima nastojali pokazati kako pokrenuti posao i kako rješavati svakodnevne probleme. Panel – raspravi nazočio je i zamjenik zagorskog župana Anđelko – Ferek Jambrek, koji je najavio implementaciju projekta poduzetničkog inkubatora u Krapini, čime bi se pružila podrška poduzetnicima – početnicima.
U publici su sjedili i neki zagorski mladi inovatori – učenici Srednje škole Krapina i članovi bTech tima, koji trenutno izrađuju simulator leta, zatim učenici Srednje škole Zlatar, koji su se bavili projektom izrade pametne kuće te Vlatko Petanjek iz Krapine, koji izrađuje električne bicikle.

Radionice i mentori

– Zagorska razvojna agencija pružat će potporu poduzetnicima, startup-ovima i onima koji to tek namjeravaju postati, kako kroz poduzetnički inkubator, tako i kroz prethodni set radionica koje će biti organizirane kao pomoć pri pokretanju i vođenju posla. Polaznici će biti vođeni kroz razradu svojih početnih ideja i usmjeravani za vođenje posla, ali i povezani s mrežom mentora koji im u tome mogu pomoći – najavila je direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba