Župani u Ministarstvu uprave

Zajednica hrvatskih županija otvorena za racionalizaciju uprave

Objavljeno: 03.06.2016. mladenmandic

U Ministarstvu uprave održan je sastanak ministrice uprave Dubravke Jurlina Alibegović i njezinih suradnika s predstavnicima Hrvatske zajednice županija.
U delegaciji Hrvatske zajednice županija bili su predstavnici 14 županija, na čelu s predsjednikom Hrvatske zajednice županija i županom Šibensko – kninske županije Goranom Paukom, županom Krapinsko – zagorske županije Željkom Kolarom i županom Varaždinske županije Predragom Štromarom.

Promjena zakona

Razgovarali su o promjenama Zakona o lokalnoj i područnoj, odnosno regionalnoj samoupravi. Predloženo je nekoliko izmjena vezanih uz provođenje lokalnog referenduma. Razgovaralo se i o mogućnostima smanjenja broja članova općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.

Uključivanje u raspravu

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk pojasnio je kako su svi članovi Zajednice otvoreni prema racionalizaciji i povećanju efikasnosti uprave. Istaknuo je kako su županije u samom vrhu transparentnosti rada, ali još mogu dosta toga učiniti kako bi bile primjer moderne uprave europskih standarda. Na sastanku je dogovoreno i da će se sve članice Hrvatske zajednice županija uključiti u raspravu o predloženim promjenama kako bi konačna rješenja omogućila jednake standarde u donošenju odluka na lokalnoj razini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba