Hum na Sutli i Rogatec

Zagorci i Slovenci zajedno biciklirali dolinom Sutle

Objavljeno: 23.05.2016. mladenmandic

U nedjelju je po 12. puta održan “Međunarodni prijateljski biciklizam dolinom Sutle“, na kojem je sudjelovalo preko 150 biciklista iz Slovenije te pograničnog dijela Zagorja. S hrvatske strane organizator je bila Turistička zajednica Općine Hum na Sutli i OŠ Viktora Kovačića, a sa slovenske strane Športno društvo pri OŠ Rogatec i Združenje šoferov in avtomehanikov iz Rogaške Slatine.

U kulturno – umjetničkom programu su nastupili Kulturno društvo “Anton Stefanciosa” i Limena glazba “Vetropack Straža”.
Ove se godine vozilo na tri staze – na kratkoj stazi od 18 kilometara od starta u Rogatecu preko Lupinjaka i Biušeka do OŠ Viktora Kovačića u Humu na Sutli, srednja staza od 30 kilometara od starta preko Lupinjaka, Huma na Sutli, Prišlina, graničnog prijelaza Rajnkovec, Rogaške Slatine i Rogateca do OŠ Viktora Kovačića, te duga staza od 60 kilometara od starta preko Lupinjaka, Huma na Sutli, Prišlina, Vonarja, Imena, Podčetrtka, Rogaške Slatine i Rogateca do cilja kod OŠ Viktora Kovačića gdje je za sve bicikliste organiziran i prigodni piknik u Vetroparku.

Posebni doprinos u organizaciji ove manifestacije dale su Policijske uprave s obje strane Sutle, Dom zdravlja Krapinsko – zagorske županije kroz tim hitne pomoći, te Združenje šoferov in automehanikov kroz regulaciju prometa na trasi. Organizatori su uz druge sigurnosne mjere, osigurali i kombi – radionicu za popravak bicikala. U organizaciji zajedničke Biciklijade sudjelovalo je 30-ak aktivista.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba