Kumrovec, Zagorska Sela i Desinić

Biciklijada “Po plavem trnaci” okupila stotinjak odraslih biciklista i 30-ak djece

Objavljeno: 22.05.2016. mladenmandic

Sa startom ispred kumrovečke Općinske vijećnice, danas je na biciklističkoj stazi dugoj 35 kilometara između Kumrovca, Zagorskih Sela, Miljane, Desinića, Ravnica Desinićkih, Kumrovca i Zelenjaka, održana biciklistička turističko – rekreativna utka “Po plavem trnaci” na koju se odazvalo stotinjak biciklista iz Hrvatske i susjedne Slovenije.

Mala biciklijada

Osim velikih biciklista, na igralištu kraj kumrovečke Osnovne škole Josipa Broza, održana je i Mala biciklijada, na kojoj je sudjelovalo 30-ak mališana. Sve bicikliste koji su došli u Kumrovec, ispred kumrovečke općinske vijećnice, pozdravili su i zaželjeli im sretan put po zagorskim bregima, direktor Turističke zajednice Kumrovca, Desinića i Zagorskih Sela Milan Kladnički te općinski načelnik Kumrovca Dragutin Ulama. Nakon pozdravnih riječi, svi su se uputili ispred kumrovečkog Zdenca radosti, podno Titove rezidencije, gdje je bio i službeni start biciklijade.
Biciklistička ruta za odrasle organizirana je u blizini mnogobrojnih zagorskih kulturnih spomenika, a na njoj su mogle sudjelovati sve osobe starije od 14 godina. Svi sudionici biciklijade, uz kotizaciju od 20 kuna, dobili su i županijsku majicu “Bajka na dlanu”, a tijekom vožnje mogli su se okrijepiti u trgovinama Trgodesa u Miljani i Desiniću.

Suradnja s policijom i DVD-om

Organizator ove prve biciklijade na području triju općina bila je Turistička zajednica Kumrovca, Desinića i Zagorskih Sela, Sportsko društvo Kumrovec i Društvo “Naša djeca” Kumrovec, u suradnji s Policijskom postajom Klanjec i DVD-om Kumrovec.
Potporu zagorskoj Biciklijadi pružili su i Valalta d.o.o. Rovinj iz Kumrovca, Trgodes d.o.o., Mini mljekara Veronika iz Desinića, Jurilica Ekspres iz Krapine, te Krapinsko – zagorska županija.

Najnovije po kategorijama

OD 23. LIPNJA: Pješaci će moći prolaziti nadvožnjakom, teretni promet preusmjerit će se novoizvedenom dionicom spojne ceste, a evo koji su obilazni pravci za ostala vozila

GRAĐANI SE MOLE ZA RAZUMIJEVANJE: Zbog radova na spojnoj cesti Zabok – Krapina, idući tjedan se za sav motorni promet zatvara nadvožnjak Lepajci

OD 23. LIPNJA: Pješaci će moći prolaziti nadvožnjakom, teretni promet preusmjerit će se novoizvedenom dionicom spojne ceste, a evo koji su obilazni pravci za ostala vozila

Objavljeno: 18.06.2021. AB
“Za vrijeme pandemije dobar dio gospodarstva nije mogao disati punim plućima – dobro je iskoristiti ovakve prilike, da damo mogućnost izlagačima da se predstave i da nešto prihoduju“
BRAVO! Zlatarski mališani tijekom cijele su školske godine pomagali napuštenim životinjama – prikupljali donacije, a neki su čak i volontirali u Skloništu “Luč Zagorja”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter