Okrugli stol

“Obitelj je institucija koja čuva ljudske vrijednosti te kulturalni i povijesni kontinuitet generacija”

Objavljeno: 16.05.2016. Jelena Jazbec

Povodom Međunarodnog dana obitelji, u Zaboku je danas održan Okrugli stol na temu “Zdrava obitelj i izazovi suvremenog načina života”, koji je organizirala Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Krapina, Domom zdravlja KZŽ i Zavodom za javno zdravstvo KZŽ, s ciljem podizanja svijesti o obitelji kao osnovnoj zajednici društva i naglašavanja važnosti očuvanja zdravog života za održivu budućnost.

Faktor stabilnosti

O toj temi govorile su Biserka Sviben, dipl.med.tech. iz Doma zdravlja KZŽ, dr. med. Marina Stanković Gjuretek iz Zavoda za javno zdravstvo KZŽ i Dragica Slakoper-Lisica, prof. psihologije iz Centra za socijalnu skrb Krapina, Podružnice Obiteljski centar KZŽ. Na skupu je istaknuto da je obitelj institucija koja čuva ljudske vrijednosti, kulturalni i povijesni kontinuitet generacija, faktor je stabilnosti i razvoja.

Zdravlje i dobrobit

Također je istaknuto da zahvaljujući “zdravim” obiteljima društvo napreduje i jača, kao i sveopća dobrobit te da obitelji imaju jedinstvenu ulogu u osiguravanju zdravlja i dobrobiti svojih članova, no na društvu je da im pruži potrebnu podršku i pomoć u osiguravanju odgovarajuće skrbi, a time i bolje zdravstvene ishode za buduće naraštaje. Okrugli stol bio je namijenjen stručnim suradnicima centara za socijalnu skrb i domova socijalne skrbi, djelatnicima zdravstvenih ustanova, stručnim suradnicima u odgojnim i obrazovnim ustanovama, kao i ostaloj zainteresiranoj javnosti. Prisustvovala je i zamjenica župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba