Veliko Trgovišće

Po prvi put izaslanstva Županije i HDZ-a zajednički položili vijence kraj Tuđmanove rodne kuće

Objavljeno: 14.05.2016. mladenmandic

Uz 94. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koju mještani Velikog Trgovišća slave i kao Dan općine, danas su kraj njegove biste pored rodne kuće u Velikom Trgovišću položili vijence i zapalili svijeće izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović dr. Mate Granić, delegacija Krapinsko – zagorske županije na čelu sa županom Željkom Kolarom i predsjednikom Županijske skupštine Tomislavom Končevskim, delegacija HDZ-a u kojoj su među ostalim bili i član Predsjedništva HDZ-a i ministar obrta i poduzetništva Darko Horvat, predsjednik zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek, Ivan Jarnjak i načelnici zagorskih općina te delegacija općine Veliko Trgovišće na čelu s općinskim načelnikom Robertom Grebličkim. Ove godine po prvi put, vijence su županijska vlast i HDZ položili zajednički.

Veliki državnik

Izaslanik predsjednice dr. Mate Granić rekao je kako je dr. Franjo Tuđman bio veliki državnik, povjesničar i političar koji je osnovao HDZ i samostalnu hrvatsku državu koja je međunarodno priznata, poveo je u Domovinski rat i kasnije mirno reintegrirao okupirana područja. – Tuđman je nesumnjivo bio najveći državnik moderne hrvatske države koji nikad nije dijelio Hrvate, nego ih je uvijek spajao – rekao je Granić.
Predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek nadovezao se kako je i ovo današnje zajedničko polaganje vijenaca različitih političkih opcija dokaz da Hrvatima više nisu potrebne podjele, da je HDZ ovdje svake godine i da mu je drago da je uspostavljena komunikacija i da su vijenci danas položeni zajednički. Član Predsjedništva HDZ-a Darko Horvat rekao je kako oni koji danas govore o detuđmanizaciji, govore protiv samostalne i suverene Hrvatske jer dr. Franjo Tuđman je utemeljitelj i moderne stranke i moderne države i kao takav mora ući u povijest.
Krapinsko – zagorski župan također je istaknuo da mu je drago što su nakon niza godina vijenci danas položeni zajednički.

Pao dogovor

– Jučer na svečanoj sjednici općine Mače, pozvao sam predsjednika HDZ-a Žarka Tušeka da zajednički položimo vijence i odamo počast prvom hrvatskom predsjedniku i drago mi je da je to odmah prihvatio. Mislim da je dosta podjela na ustaše i partizane i ovo je i naša zajednička poruka da se možemo dogovoriti oko bitnih stvari za boljitak naše Domovine – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Prije polaganja vijenaca kraj Tuđmanove rodne kuće, predsjedničin izaslanik dr. Mate Granić te delegacije Županije i općine Veliko Trgovišće položili su također vijence i kod središnjeg spomenika na Trgu Franje i Stjepana Tuđmana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba