Investicija od milijun eura

Uz 20. godišnjicu postojanja, svečano otvoreni novi prostori Einhell Croatia

Objavljeno: 12.05.2016. mladenmandic

U Pustodolu Začretskom kraj Svetog Križa Začretja, danas je održana proslava 20. godišnjice poslovanja i svečano otvorenje nove poslovne zgrade Einhell Croatia, koju su za milijun eura kupili isključivo vlastitim novcem, bez kredita. Početkom godine ova se njemačka tvrtka u nove prostore preselila iz Lepajaca pokraj Krapine.

Zaposleno 22 djelatnika

Einhell Croatia je osnovana 1996. godine, kao generalni uvoznik električnih ručnih alata, stacioniranih strojeva i kompletnog vrtnog asortimana robne marke Einhell za područje Hrvatske, a kao Servisni centar za Hrvatsku pokrivaju i Sloveniju i Crnu Goru. U tvrtki su zaposlena 22 djelatnika.
Osnivač tvrtke Joseph Thanhubber i direktor Andreas Kreus rekli su kako Einhell ima 39 tvrtka kćeri, zastupljeni su u 70-ak zemalja diljem svijeta s vlastitim podružnicama ili tvrtkama partnerima, a Einhell Croatia je posljednjih nekoliko godina najuspješnija među njima i uvijek je poslovala s dobiti. Rekli su kako će u Zagorju uskoro biti servisni centar za područje cijele bivše Jugoslavije. Koncern trenutno zapošljava više od 1400 djelatnika i ostvaruje ukupni godišnji promet od 416 milijuna eura.

Zagorje otvoreno za investitore i investicije

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je kako je Krapinsko – zagorska županija otvorena za sve investitore i investicije te da je u poslu najbitnije poštenje i konkurentnost, a u ovom slučaju se sve to i ostvarilo. Posebno je naglasio kako za imidž Krapinsko – zagorske županije puno znači što je jedna takva ugledna tvrtka uložila novac u Zagorje, a Krapinsko – zagorska županija puno je napravila na tome da svatko tko ulaže u Zagorju, što prije dobije potrebne papire za gradnju.
Član uprave tvrtke Zdravko Leško zahvalio se svima koji su došli na proslavu obljetnice i otvorenje nove zgrade, posebno njemačkoj Upravi na podršci, ali i svim svojim djelatnicima, dodavši kako u svojoj proizvodnji primjenjuju najsuvremeniju tehnologiju i sustav kontrole kvalitete. Na kraju je i općinskom načelniku Svetog Križa Začretja Marku Kosu predao donaciju od 20 tisuća kuna za Osnovnu školu, za opremanje učionica iz fizike i biologije tabletima. Načelnik Kos posebno je istaknuo kako je na mjestu gdje je napravljena nova zgrada nekad bio Obrtnički centar koji nikad nije zaživio, te da se u posljednjih 20-ak godina puno investiralo u Svetom Križu Začretju. Na predjelu gdje je danas Gospodarska zona, nekad je bila ledina. No, osim investicija u gospodarstvo, općina Sveti Križ Začretje puno ulaže i u svoje mlade naraštaje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba