Ekološki osviještene

Terme Jezerčica i Terme Tuhelj među osam hrvatskih toplica koje će dobiti certifikat “Održive toplice i terme”

Objavljeno: 20.04.2016. Jelena Jazbec

 

Od ukupno 11 toplica u Hrvatskoj, čak osam njih dobit će certifikat “Održive toplice i terme”, objavio je Liderpress.hr, a među njima su i poznate zagorske terme – Terme Jezerčica i Terme Tuhelj.

Zeleni standardi

Osim njih, potvrdu o primjeni zelenih standarda i standarda održivosti prema kriterijima Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, dobit će i Terme Sveti Martin na Muri, Varaždinske Toplice, Lječilište Veli Lošinj, Istarske Toplice, Bizovačke Toplice i Daruvarske Toplice.
Radi se o nastavku projekta “Zeleno poslovanje u hotelijerstvu”, pokrenutom 2012. godine, u sklopu kojega je UPUHH već na sličan način certificirala i hrvatske hotele.

Svjetski trendovi

– Ovim certifikatima i hrvatske se terme i toplice uključuju u rastuće svjetske trendove “green” ponude i potražnje, a postoje brojne zelene prakse koje ti objekti mogu implementirati, poput energetske učinkovitosti, recikliranja, zelenih krovova i drugih, čime se postiže i reduciranje operativnih troškova te smanjenje štetnih utjecaja na okoliš – istaknula je Iva Bahunek, direktorica UPUHH-a.
Toplice će certifikate održivosti dobiti na današnjoj svečanosti koja će se održati u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba