Poticaj kulturi čitanja

Povodom obilježavanja “Noći knjige” 22. travnja, zagorske knjižnice najavile bogat program za djecu i odrasle

Objavljeno: 18.04.2016. Jelena Jazbec

Već petu godinu zaredom održat će se poznata manifestacija “Noć knjige”, koja daje poticaj kulturi čitanja i razgovoru o književnosti. Ove godine, ona se održava u petak, 22. travnja, uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava te na Dan hrvatske knjige. U obilježavanje “Noći knjige” uključit će se i knjižnice diljem Zagorja, a neke od njih već su najavile bogat program.

Gradska knjižnica Krapina

Program započinje u 16 sati, “Pričaonicom i igraonicom za najmlađe”, čije je geslo “Slušam, upijam, stvaram, uživam u knjižnici”. U 17 sati, za one malo starije, organizirana je radionica “Face (a) book”, u sklopu koje će sudionici pronaći priču, dramatizirati je i pripremiti mini radio-dramu na lokalnom radiju. U 18 sati započinje “Casting za knjigu”, na kojem će djeca ocjenjivati knjige po različitim kriterijima i odabrati “knjigu večeri”. U 20 sati knjižnicu će posjetiti (puto)pisac i novinar Hrvoje Ivančić.

Općinska knjižnica Krapinske Toplice

U 10 i 30 sati, u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Mariji Bistrici, održat će se predstavljanje slikovnice “Legenda o črnem kipu”, na kojem će sudjelovati autorica Anita Klemar i ilustratorica Ana Kaić. Predstavljanje je namijenjeno djeci predškolske dobi. Za učenice i učenike viših razreda, u suradnji s Mozaik knjigom, u 13 sati organiziran je susret s književnikom Mirom Gavranom. Multimedijalno predavanje i predstavljanje knjige “K2 – trijumf i tragedija”, održat će u 19 sati autor knjige Stipe Božić. Posjetitelji će moći degustirati slane delicije hotela Villa Magdalena, vino i pjenušac Vinarije Vuglec i slatke delicije Slastičarnice Lucija.

Gradska knjižnica Pregrada

U 10 sati započinje prigodni program za najmlađe, pod nazivom “Slušajmo priču i potražimo blago”, u sklopu kojeg će mališani nakon pročitane priče tražiti točne odgovore u škrinjicama za blago. U 17 sati, pregradski osnovnoškolci izvest će humoristični igrokaz “Romea i Julio”. Psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić u 19 sati predstavit će svoju knjigu “Neizgovorena pitanja i psihologični odgovori”, a u 21 sat održat će se otvorenje izložbe pregradskog fotografa Dalibora Grileca, koju će svojim nastupom uveličati Klapa Kmeti. Pod nazivom “Cijeli svijet je pozornica”, učenici Srednje škole Pregrada izvest će prikaz renesansnog načina života i interpretaciju društvenih igara.

Gradska knjižnica “Ksaver Šandor Gjalski” Zabok

Pod nazivom “Zajedničko putovanje u suprotnim pravcima”, s početkom u 20 sati održat će se prijateljsko druženje uz poeziju i književnice Kseniju Kancijan, Andreju Pongračić Leskovar i Ljiljanu Bedeniković, te gošću večeri Vericu Kuharić.

Gradska knjižnica Zlatar

U 18 sati održat će se otvorenje izložbe fotografija Petre Sokolić, članice knjižnice i učenice Škole za umjetnost i dizajn. Bit će proglašeni najčitatelji u 2015. godini, a događaj će uveličati i glazbeno – poetski nastup učenika i Djevojačkog zbora Srednje škole Zlatar.

Gradska knjižnica Oroslavje

Program započinje u 19 sati, otvorenjem izložbe skulptura, slika i grafika pod nazivom “Jedna + četiri = 5”. Od 21 do 23 sata održavat će se natjecanje u belotu, šahu i igri Čovječe, ne ljuti se. Također, od 18 do 23 sata svi zainteresirani mogu se besplatno učlaniti u Gradsku knjižnicu.

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica

S početkom u 20 sati, održat će se predstavljanje prozne knjige “Ledina”, književnice Božice Brkan. Knjigu će predstaviti Đuro Vidmarović, a u glazbenom dijelu programa nastupit će polaznici Glazbene škole iz OŠ Marija Bistrica. Svi zainteresirani mogu se i besplatno učlaniti u knjižnicu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba