Lidrano u Šibeniku

Tri uratka iz Zagorja sudjelovala na 15. državnoj smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva

Objavljeno: 14.04.2016. mladenmandic

Na 15 . Državnoj smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva djece i mladih Lidrano koja je održana u Šibeniku, sudjelovali su i učenici iz Krapinsko – zagorske županije.

Zagorje je u kategoriji školskih listova na ovogodišnjem Lidranu predstavljao časopis Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok “Tabula nova”, koji je od strane stručnog povjerenstva opisan kao „vrhunski novinarski proizvod” te da je dosegnuo visoku razinu dizajna koju časopis njeguje od svojeg prvog broja“. Glavna urednica “Tabule nove” je Sandra Benčić.

Za završnu priredbu Lidrana odabrana je i izvedba Barbare Milički, učenice prvog razreda Srednje škole Zlatar, koja je pod mentorstvom Ljerke Gajski Markulin, recitirala pjesmu Anite Šalec “Morti buš još stigel” i doživjela ovacije publike u dvorani.

Učenici SŠ Krapina Jan Puljko, Dea Presečki, Dorotea Rukav i Dino Leško su u programu dramsko – scenskog izraza, pod mentorstvo Dunje Belošević izveli skeč “Margan Tadeon” prema tekstu Dragutina Tadijanovića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba