DRUGI ČOVJEK SDP-a 

Milanovićev tim uvjeren u pobjedu i da njegov najodaniji čovjek, Hajdaš Dončić, sigurno ulazi u Predsjedništvo SDP-a

Objavljeno: 14.04.2016. mladenmandic

 

Nakon što je Zoran Milanović glasanjem na terenu izabran za predsjednika SDP-a, ovog vikenda nastavljaju se izbori za ostale stranačke funkcije u SDP-u. Izabrat će se 17 članova Predsjedništva te 103 člana Glavnog odbora. Njih biraju delegati na konvenciji, njih oko 2200 izabranih.

Izrađena križaljka

Stožer Zorana Milanovića izradio je svoju križaljku na kojoj je 17 imena koje bi Milanović želio u vodstvu stranke. Međutim, od 17 članova Predsjedništva teško je očekivati da će baš svi biti “po volji” Milanoviću, odnosno sigurno je da će i druga struja, ona Zlatka Komadine, u Predsjedništvu SDP-a imati svoje ljude. Najviše šanse s Komadinine strane imaju Davor Bernardić i Tonino Picula, no kako doznaje Večernji list iz svojih izvora, nije isključeno da se tu nađe i još pokoje ime s Komadinine liste želja
Iako u Milanovićevom stožeru vjeruju da je većina delegata na njihovoj strani, nitko u konačnici ne može sa sigurnošću reći čija će se imena na dan izbora i zaokružiti. I sam Zlatko Komadina je delegate pozvao da „ne stavljaju sva jaja u istu košaru” uz poruku da je to jamac demokratizacije i decentralizacije stranke.

Sigurni članovi Predsjedništva

U Milanovićevom timu uvjereni su da u Predsjedništvo sigurno ulaze Milanka Opačić, Gordan Maras i Mirando Mrsić. Iz sjeverne i sjeverozapadne Hrvatske, tvrde, sigurno ulazi bivši ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić koji se u kampanji za predsjednika stranke prometnuo u najodanijeg Milanovićevog čovjeka i drugo ime SDP-a Hrvatske. Uz njega bi sa sjevera u vrh stranke mogli ući i Vedran Babić, a spominje se i jedan novi kandidat – Stjepan Kovač, mladi gradonačelnik Čakovca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba