Modernizacija školskih kurikuluma

Nastavnici iz ŠUDIGA u studijskom posjetu Londonu

Objavljeno: 13.04.2016. mladenmandic

Nastavnici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok bili su u studijskom posjetu Londonu u okviru projekta „Modernizacija školskih kurikuluma“.

S njima bili su njihovi kolege iz varaždinske Elektrostrojarske škole te predstavnici Veleučilišta VERN i produkcijske kuće Restart. Studijski posjet organiziran je u sklopu projekta “Kroz školski kurikulum do suvremenih sadržaja i metoda u studijskoj produkciji“. Glavni cilj ovog studijskog posjeta bio je omogućiti bolje razumijevanje elemenata etabliranog modela školske televizije i Internet-radija osnovanih u okviru sustava srednjeg i visokoškolskog strukovnog obrazovanja.

Velika Britanija je odabrana zbog činjenice da u okviru britanskog sustava srednjeg strukovnog školstva te sustava visokog školstva postoji niz primjera dobre prakse, uključujući niz školskih i studentskih televizija koje su organizirane na sličan način kao male TV kuće, odnosno TV kuće s lokalnim koncesijama. Domaćin studijskog posjeta bila je Škola za medije, umjetnost i dizajn u sklopu Westminster Universityja. Nastavnici su imali prilike upoznati se s britanskim obrazovnim sustavom kao i medijskim projektima koje studenti i njihovi mentori provode u obliku Smoke TV-a i Smoke radija.

Uz Westminster University, delegacija iz Hrvatske posjetila je i elitni Regents University u samom središtu Londona. To je ustanova koja se sastoji od niza fakulteta, između ostalog i fakulteta dramskih umjetnosti i medija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba