Općina Zlatar Bistrica

Donesena odluka o raspodjeli novca za financiranje udruga

Objavljeno: 13.04.2016. mladenmandic

Načelnik općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić nakon raspisanog natječaja, donio je odluku o dodjeli novca za financiranje programa udruga u kulturi, socijalnoj skrbi, razvoju civilnog društva i poljoprivrede u ovoj godini. Novac iz općinskog proračuna dodjeljuju se udrugama koje su poslale prijavu na javni poziv i to po svim područjima djelovanja.

U području kulture raspodijelit će se 45 tisuća kuna – Kulturnoj udruzi GFUK, Eko udruzi “Lijepa naša” Zlatar Bistrica i zlatarbistričkoj Udruzi “Kaj”.
Za područje socijalne skrbi predviđen je iznos od 31.992 kune, a novac će dobiti Udruga Sv. Ana Lobor te zlatarbistričko Društvo „Naša djeca“ i Udruga umirovljenika. Novac za razvoj civilnog društva od 25 tisuća kuna dodijelit će se Udruzi specijalne policije Domovinskog rata Baruni, Udruzi žena “Zagorska škrinjica”, Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnice Krapinsko – zagorske županije, Udruzi ratnih veterana Prve gardijske brigade Tigrovi Krapinsko – zagorske županije te Udruzi protiv zakona zastare od pedofilije. Za područje poljoprivrede određen je iznos od 7400 kuna, a dobit će ga Udruga vinara i vinogradara “Brajda”. S navedenim udrugama, općina Zlatar Bistrica sklopit će uskoro i ugovore o dodjeli novca, kojima će se regulirati međusobna prava i obveze.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba