Crowdfunding u Pregradi

Za renovaciju krova Dječjeg vrtića “Naša radost” prikupljeno i više od ciljanih 80 tisuća kuna

Objavljeno: 12.04.2016. mladenmandic

 

Crowdfunding kampanja financiranja obnove Dječjeg vrtića “Naša radost” u Pregradi koju su zajednički osmislili Grad Pregrada i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske u konačnici je premašila sva očekivanja. Prikupili su znatno više od ciljanog iznosa od 80.000 kuna.
U kampanju, pod nazivom “Ti i ja zajedno za dječji vrtić u Pregradi”, koja ja trajala 90 dana, su se uključili razni donatori, a novac će se iskoristiti za renovaciju dotrajalog krova, čime će vrtić postati energetski gotovo neovisan.

Obnova vrtića traje inače već četiri godine i u tom periodu je obnovljena stolarija, dograđene su i opremljene dvije igraonice sa sanitarnim i polivalentnim prostorima. Obnova uključuje i izradu nove toplinske fasade, a sufinancira se djelomično i preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva gospodarstva.

Pregrada je inače prvi grad u Hrvatskoj koji je proveo, i to uspješno, crowdfunding kampanju, iz čega se može zaključiti da takvi projekti imaju budućnost u Hrvatskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba