Novih 35 vatrogasaca

Tri sestre Kamenar iz DVD-a Selnice jedine imale maksimalna 42 boda

Objavljeno: 11.04.2016. mladenmandic

 

U prostorijama Vatrogasnog doma DVD-a Selnica, u nedjelju je završilo osposobljavanje za zvanje “vatrogasac”, koje su organizirali Vatrogasna zajednica Marije Bistrice i Krapinsko – zagorske županije.

74 sata

Nakon provedenog tečaja vatrogastva, šest zagorskih vatrogasnih društava bogatije je za 35 osposobljenih vatrogasaca i vatrogaskinja.
Najviše ih dolazi iz matičnog društva DVD-a Selnica, i iz susjednih društava iz Vatrogasne zajednice Marije Bistrice iz DVD-a Laz, DVD Tugonica – Podgrađe te članovi DVD-a Zlatar Bistrica, DVD Orehovica i DVD-a Sveti Matej. Osposobljavanje je trajalo 74 sata, a predavači su bili Stjepan Skuliber, Josip Bosak, Željko Spevec, Tomislav Novosel, Ivan Odak i Denis Novosel, dok je voditelj osposobljavanja bio Zlatko Pozaić.

Kraj osposobljavanja

Predsjednik ispitne komisije bio je predsjednik zagorske Vatrogasne zajednice Ivica Glas, a kod svečane dodjele priznanja na samom kraju osposobljavanja, uz prisutne predsjednike i zapovjednike društava čiji su članovi sudjelovali na osposobljavanju, sve je pozdravio i županijski zapovjednik Marijan Lovrenčić.
Prije samog proglašenja Ivica Glas je istaknuo i zanimljivost da su najbolje ispit riješile tri sestre – Jelena, Valentina i Karolina Kamenar iz DVD-a Selnice koje su jedine imale maksimalna 42 boda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba