VELIKO TRGOVIŠĆE

Radnici “EC-a proizvodnje odjeće” blokirali promet na Zagorskoj magistrali

Objavljeno: 08.04.2016. mladenmandic

Oko 150 radnica i radnika proizvodnog tekstilnog pogona “EC proizvodnje odjeće” iz Velikog Trgovišća, danas oko 11 sati blokirali su na 15-ak minuta promet preko pješačkog prijelaza na Zagorskoj magistrali, nadomak Benzinske postaje Lukoil. Oni su ujutro u sedam sati došli na posao, no nisu mogli u proizvodne pogone. Rečeno im je da svi idu na prisilni godišnji odmor do pokretanja stečajnog postupka.

Naplata potraživanja

Jedan od radnika Zlatko Rapljenović rekao nam je da je poduzeće blokirano navodno zbog toga što je stečajni upravitelj bivše tvrtke Estare Culto, Jure Marušić pokrenuo postupak naplate potraživanja za grad Rijeku u iznosu od 400 tisuća kuna te za mjesec dana najamnine koje stara firma Estare Culto koja je završila u stečaju, potražuje od ove novoosnovane tvrtke.

150 radnika na minimalcu

– U ovoj firmi koja se nekad zvala Heruc, kasnije Estare Culto, a sad “EC Proizvodnja odjeće d.o.o”, radim već 30 godina. Prije osam, devet godina u firmi je bilo zaposleno 450 radnika, a danas nas je ostalo tek oko 150. Većina radnika i radnica je na minimalcu od oko 2500 kuna, a nismo još dobili plaće ni za siječanj, ni veljaču, niti ožujak. U četiri godine nisu nam uplaćivani doprinosi ni za zdravstveno niti za mirovinsko osiguranje. Mijenjaju se vlasnici tvrtke, pa ni ne znamo tko je zapravo pravi vlasnik, a sada ćemo očito svi završiti na Zavodu za zapošljavanje – rekao nam je Rapljenović.
Predsjednik Uprave tvrtke Zdravko Kajin rekao je kako zbog zdravstvenih razloga nije u mogućnosti razgovarati s novinarima.


 

Nada Viktorija Berc (42)

– U firmi radim tri godine i imam plaću 2540 kuna. Već tri tjedna radim prekovremeno. Tako sam i jučer ostala sat, dva duže raditi u poduzeću, a kad sam u 16.20 sati izlazila iz firme došli su zaštitari koji su preuzeli firmu i rekli da dva kamiona koja su stigla po robu ne mogu robu utovariti, a radnici koji su prekovremeno radili istjerani su iz firme.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba