Lijepo priznanje

Matija Jagić iz SŠ Zabok osvojio titulu Metro Junior Top Chef

Objavljeno: 08.04.2016. Alen Brodar

Matija Jagić, učenik Srednje škole Zabok, osvojio je titulu METRO Junior Top Chefa. Radi se o projektu koji je pokrenut s ciljem osnaživanja kuharske profesije u Hrvatskoj, u sklopu kojeg se u proteklih mjesec dana, pod vodstvom mentora kulinarskog instituta Kul IN iz Siska, provodila edukcija maturanata kuharskog usmjerenja.

Petero finalista

Sudjelovalo je u početku 13 srednjih škola, a nakon prvog sučeljavanja, odabrano je petero finalista, koji su, pred vrhunskim hrvatskim kuharima, pripremali jela od zadanih namirnica. Finalisti su pripremali carpaccio od brancina za predjelo, pačja prsa u umaku od vina i meda za glavno jelo te rustikalnu pitu od jabuka za desert. Ocjenjivali su ih Nenad Kukurin, Ante Udovičić i Mario Mihelj.
Prvim mjestom Matija Jagić je osvojio i dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul IN koji s ALMA la Scuola Internazionale di Cucina Italiana razvija programe profesionalnog usavršavanja kuhara.

Bocuse d’Or

Također, sudjelovat će na prestižnom kulinarskom natjecanju Bocuse d’Or koje se održava u Budimpešti, a pridružit će mu se Marin Dvorničić iz Opatije i Tina Đerek iz Splita, koji su osvojili drugo i treće mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba