Krapinska Poslovna zona

Bugari otvorili tvrtku “Rais” za proizvodnju CNC strojeva

Objavljeno: 08.04.2016. mladenmandic

U Krapini je otvorena tvrtka Rais čije je matično poduzeće iz bugarskog grada Pazardzhik, te se već 22 godine uspješno bavi proizvodnjom CNC horizontalne i vertikalne obrade s tri, četiri ili pet osi i CNC tokarilicama. Tvrtka je prisutna diljem Europe, a jedni od klijenata su im Hyundai i Omco. Osim proizvodnje Rais strojeva, zastupnici su i za OKK, Citizen i Miyano CNC strojeve, a u proizvodnju su implementirali i robotske sustave. Tvrtku je predstavio direktor Ilo Markusheski.

Dobrodošlica u Krapinu

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović prilikom današnjeg otvorenja, investitorima je poželio dobrodošlicu u Krapinu te je naglasio da su njegova vrata uvijek otvorena za sve ulagače u proizvodne kapacitete u Gradu Krapini. Dodao je da je velika stvar otvorenje nove tvrtke, pogotovo u ovim teškim vremenima, te se zahvalio investitorima što su se odlučili ulagati baš u Krapini jer otvaranje nove tvrtke znači i nova zapošljavanja.

Širenje proizvodnje

Osim gradonačelnika, otvorenju su prisustvovali i njegovi zamjenici Dragutin Kozina i Branko Varjačić te župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek.
Tvrtkin plan je širenje proizvodnje u Krapini u kojoj planiraju oformiti servisni tim te edukacijski centar za obuku srednjoškolaca i studenata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba