Koncert pijanistice i flautistice

Izniman doživljaj za sve ljubitelje klasične glazbe u Velikoj galeriji Grada Zaboka

Objavljeno: 06.04.2016. jelenajazbec

Zabočka pijanistica Kristina Kebet i zagrebačka flautistica Marta Šomođi–Homan predstavile su se zabočkoj publici koncertom “Od Francuske do Hrvatske u jednom dahu”, održanom u nedjelju u Velikoj galeriji.

Koncert je organizirao Ogranak Matice Hrvatske u Zaboku u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zabok. Predsjednik Ogranka Ivica Balagović obratio se prisutnima, istaknuvši važnost promocije mladih umjetnika, te potrebu promocije ozbiljne glazbe u manjim sredinama.
– Kvalitetnim programima kultura se podiže na viši nivo, na zadovoljstvo ljubitelja umjetnosti – rekao je Balagović.

Mlade umjetnice oduševile su publiku izvedbama djela Phillippea Gauberta, Dariusa Milhauda, Claude Debussya, Brune Bjelinskog, Dore Pejačević, Oliviera Messiaena i Eugenea Damaréa.

Kristina je ovaj koncert poklonila svojim susjedima i prijateljima, s obzirom na to da već duže vrijeme boravi izvan domovine. Njezina je želja bila predstaviti se glazbom svojim Dubrovčanima, Špičkovljanima i Zabočanima, kao i svim ostalim ljubiteljima ozbiljne glazbe.

Najnovije po kategorijama

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Predstavljen program obilježavanja 30. godišnjice oslobođenja grada Varaždina te Dana branitelja Varaždinske županije

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Objavljeno: 17.09.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter