Razmjena iskustva

Deset škola sudionica GLOBE projekta predstavljeno na međunarodnoj smotri u pregradskoj Osnovnoj školi

Objavljeno: 01.04.2016. jelenajazbec

U pregradskoj Osnovnoj školi Janka Leskovara održana je Međunarodna smotra Globe škola. Znanstveno-obrazovni program GLOBE – Globalno učenje i opažanje za dobrobit okoliša, podrazumijeva redovita i kontinuirana učenička mjerenja i opažanja u neposrednom okolišu škole, na području atmosfere, vode, tla i pokrova. Rezultati istraživanja međusobno se upotpunjuju i povezuju, čime se ostvaruje program cjelovitog praćenja stanja okoliša. Prikupljeni rezultati se naposlijetku unose u zajedničku bazu podataka na GLOBE serveru.

Unapređenje nastave

Cilj smotre je razmjena i obogaćivanje iskustva sudionika te međusobno poticanje u razvijanju uspješnih modela, koji će unaprijediti nastavu i pridonijeti suradnji hrvatskih škola. Na svečanom otvorenju smotre sve sudionike pozdravili su ravnateljica OŠ Janka Leskovara Zdravka Žiger – Žgela, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu KZŽ Ivan Lamot. Nakon toga, započelo je predstavljanje sljedećih škola: OŠ Varaždin, Medicinske škola Varaždin, OŠ Belica, OŠ Đurmanec, OŠ Janka Leskovara, Pregrada, OŠ “Ljudevit Gaj“, Krapina, OŠ Matije Gupca, Gornja Stubica, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok, SŠ Prelog i OŠ Čakovec.

Posjet crkvi i muzeju

Nakon ručka, za sve sudionike bio je organiziran posjet “zagorskoj katedrali“ – pregradskoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, te Muzeju grada Pregrade. Učenici su prisustvovali i otvorenju izložbe “Orijentacijsko trčanje u Pregradi“. Na kraju je predstavljena rang lista škola sudionica smotre te su podijeljena priznanja i zahvalnice.


 

Prijave do dana utrke

Ususret orijentacijskom trčanju 10. travnja, u galeriji otvorena izložba “Orijentacijsko trčanje u Pregradi“

U srijedu je u pregradskoj gradskoj galeriji otvorena izložba “Orijentacijsko trčanje u Pregradi“, koju se predstavili Vanja Suhina, organizator orijentacijskog trčanja i Monika Kovaljesko, autorica fotografija.
Orijentacijsko trčanje će se u Pregradi održati 10. travnja, a sudjelovati mogu svi. Prva utrka je u 11, a druga u 15 sati. Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail adresu [email protected] ili na dan utrke kod Lovačkog doma. Izložba se može razgledati do dana utrke, 10. travnja.

Najnovije po kategorijama

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Predstavljen program obilježavanja 30. godišnjice oslobođenja grada Varaždina te Dana branitelja Varaždinske županije

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Objavljeno: 17.09.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter