Sutra otvorenje izložbe u Zelenoj dvorani, u nedjelju koncert flautistice i pijanistice u Velikoj galeriji

Objavljeno: 31.03.2016. Jelena Jazbec

Sutra će se u Zelenoj dvorani u Zaboku, s početkom u 18 sati, otvoriti izložba dviju umjetnica mlađe generacije, Marte Tute i Miriam Younis, čiji rad karakterizira bilježenje vlastite svakodnevice u formi jednostavnih crtačkih zabilješki malog formata.

Spremanje hrane

Glavni motiv rada Marte Tute, pod nazivom “Arhivski bilježim svaki ručak koji pojedem“, svakodnevno je spremanje hrane. Umjetnica na krajnje jednostavan način interpretira motiv hrane i svoj odnos prema njoj.
S druge strane, Miriam Younis u svome radu “140+“ suptilno progovara o intimnim međuljudskim odnosima, dnevnički dokumentirajući sebe i svoju okolinu.
Izložba će biti otvorena do 15. travnja.

Od Francuske do Hrvatske

U Velikoj galeriji Grada Zaboka u nedjelju će se, s početkom u 20 sati, održati koncert pod nazivom “Od Francuske do Hrvatske u jednom dahu“. Na koncertu, koji organiziraju Ogranak Matice hrvatske u Zaboku i Pučko otvoreno učilište Zabok, nastupit će flautistica Marta Šomođi Homan, članica Hrvatskog baroknog ansambla i orkestra opere HNK u Zagrebu te Kristina Kebet, klavirska pedagoginja i sudionica programa specijalizacije komorne glazbe na Lemmensinstituutu. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba