TZ Marije Bistrice

Marijansko svetište bilježi gubitak turista, no novim sadržajima turistička ponuda će se obogatiti

Objavljeno: 31.03.2016. mladenmandic

 

Na Skupštini Turističke zajednice općine Marija Bistrica jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o radu i financijsko izvješće za 2015. godinu. Prošle godine provedeno je niz aktivnosti, a zaposlena je i još jedna djelatnica, koja je upućena na postdiplomski studij ”Priprema i provedba EU projekata”.

Advent i Ljeto

Izdvojena je uspješna organizacija velikih manifestacija – Advent u Mariji Bistrici i Ljeto u Mariji Bistrici, zatim Bistrički fašinek, a tu je i financijska pripomoć organizaciji Vincekovog i Sportskih igara Veterana domovinskog rata KZŽ-e, te sufinanciranje izdavanja monografije Udruge vinogradara Marija Bistrica. Tiskani su i novi promotivni materijali, a izrađena je i nova preglednija i modernija web stranica.
Jedna od najvažnijih aktivnosti bila je prekogranični EU projekt ROK 4, koji se provodio sa slovenskim partnerima iz Šentjura, Kočevja i Štrigove. Organizirano je i sudjelovanje na međunarodnom sajmu u Wroclavu, kao i studijska putovanja u Italiju, Čakovec, Opatiju i Buzet.
Prema podacima Turističke zajednice, Mariju Bistricu je prošle godine posjetilo 812 tisuća gostiju, što je pad u odnosu na prethodne godine, a objašnjava se slabijom prometnom povezanošću, kojoj su doprinijeli radovi na cestama.

Dodatne ponude

No, razmišlja se i o dodatnim ponudama, koje će povezati enologiju i gastronomiju, poput određenih mjesečnih akcija, npr. mjesec bistričkih štrukli, u koji bi se uključili ugostitelji, a u sklopu Ljeta u Mariji Bistrici, a u suradnji s Udrugom Hrvatska žena Marija Bistrica organizirat će se i kulinarski show s pripremom štrukli – rekao je predsjednik Turističke zajednice Josip Milički.
Spomenuo je i projekt tzv. difuznog hotela, koji bi objedinio privatne iznajmljivače ne samo iz Marije Bistrice, nego i iz najbližih susjednih mjesta, a najavio je da će u Program rada biti uvršteno i ocjenjivanje uređenosti okućnica i balkona.

Najnovije po kategorijama

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Predstavljen program obilježavanja 30. godišnjice oslobođenja grada Varaždina te Dana branitelja Varaždinske županije

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Objavljeno: 17.09.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter