Sveti Križ Začretje

Održano županijsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”

Objavljeno: 29.02.2016. mladenmandic

U Osnovnoj školi u Svetom Križu Začretju, održano je Županijsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda“. Sudjelovali su natjecatelji iz devet osnovnih škola Krapinsko – zagorske županije – iz Zlatar Bistrice, Lobora, Sv. Križa Začretja, Stubičkih Toplica, Pregrade, Oroslavja, Krapine, Tuhlja i Brestovca Orehovičkog.

Natjecateljski dio programa sastojao se od kviza znanja za kojeg su učenici trebali pročitati romane „Suvišan u svemiru“ autora Milivoja Matošeca, „Svašta u mojoj glavi“, Mire Gavrana i „Poljubit ću je, uskoro, možda“, Šime Storića.

Prvo je mjesto pripalo učenicima iz Pregrade, drugo osnovcima iz Krapine, a treće učenicima iz Zlatar Bistrice. Plakat učenika iz OŠ iz Zlatar Bistrice i učenika iz Stubičkih Toplica, predložen je za sudjelovanje na državnom natjecanju koje će se održati početkom svibnja u Čakovcu.
Uz sudjelovanje u natjecanju, učenici su se upoznali i sa znamenitostima svetokriškog kraja te su razgledali i stalni postav Muzeja Žitnica, Galeriju Ivana Lovrenčića te Galeriju Rudija Stipkovića.

Najnovije po kategorijama

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Predstavljen program obilježavanja 30. godišnjice oslobođenja grada Varaždina te Dana branitelja Varaždinske županije

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Objavljeno: 17.09.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter