Hrvatska zajednica županija

Mostova ministrica zatražila pomoć za provođenje reforme javne uprave

Objavljeno: 26.02.2016. mladenmandic

 

Zagorski župan Željko Kolar i predsjednica Skupštine Vlasta Hubicki prisustvovali su u Zagrebu sjednici Skupštine Hrvatske zajednice županija.
Voditelj Ureda Europske investicijske banke (EIB) Anton Kovačev predstavio je Europski fond za strateška ulaganja čiji je cilj aktivnije uključivanje Zajednice županija u provedbu aktivnosti Plana ulaganja za Europu. Na sjednici je bila i Mostova ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović.

Učinkovita uprava

– Strateški cilj reforme je učinkovita uprava i od toga nećemo odustati, ali to ne možemo raditi sami. Reforme javne uprave su sveobuhvatne reforme. Vaša pomoć nam je potrebna, stoga vas pozivam da o svim strateškim ciljevima razgovaramo zajedno kao partneri i argumentirano – rekla je ministrica Jurlina Alibegović.
Predsjednik Zajednice, šibensko – kninski župan Goran Pauk, rekao je kako mu je drago što će rasprava o reformi uključivati sve važne sudionike – od akademske zajednice i sindikata do medija, a Zajednica će dati potporu za sve one poteze koji će ići u smjeru poboljšanja učinkovitosti.

Europski projekt

Na sjednici je predstavljen i europski projekt LADDER u sklopu kojeg je Zajednica županija provela natječaj „Neka se tvoj glas čuje“. Na natječaju su sudjelovale 42 škole iz cijele Hrvatske, a snažne poruke i svoja razmišljanja u kreativnim sloganima, crtežima i video uradcima, prenijelo je 350 učenika.

Najnovije po kategorijama

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Predstavljen program obilježavanja 30. godišnjice oslobođenja grada Varaždina te Dana branitelja Varaždinske županije

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Objavljeno: 17.09.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter