Odlični rezultati

Prvo, drugo i treće mjesto mladih zagorskih glazbenih nada na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

Objavljeno: 24.02.2016. jelenajazbec

Na regionalnom natjecanju u sklopu 54. Hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, koje se u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održavalo od 13. do 21. veljače u nekoliko gradova diljem Hrvatske, mlade glazbene nade Zagorja postigle su iznimne rezultate.

U disciplini harmonika natjecanje se održalo u subotu, 20. veljače, u Osnovnoj glazbenoj školi Rudolfa Matza u Zagrebu. Harmonikaši iz cijele Hrvatske natjecali su se u šest kategorija, a ocjenjivao ih je peteročlani žiri. Stjepan Horvat, učenik 4. razreda srednje glazbene škole koja djeluje pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, pod mentorstvom profesorice Nade Bilić, osvojio je prvo mjesto, čime se plasirao na Državno natjecanje koje će se održati u ožujku na Muzičkoj akademiji Zagreb.

U disciplini truba David Janžek osvojio je 3. mjesto, a Josip Nežmahen 2. mjesto, obojica uz mentorstvo Želimira Dubovečaka i korepetitoricu Tihanu Arvaj.

Najnovije po kategorijama

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Predstavljen program obilježavanja 30. godišnjice oslobođenja grada Varaždina te Dana branitelja Varaždinske županije

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Objavljeno: 17.09.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter