ZAGORSKI KLOPOTEC

Kako je Milanović baš sad na odlasku krenuo hvaliti “pajdaše” i “majke koje lajkaju”

Objavljeno: 19.01.2016. alenbrodar

Bilo je to najavljivano kao sudar titana. Zoran Milanović konačno se udostojao odazvati pozivu Aleksandra Stankovića u emisiju Nedjeljom u 2, što je zasigurno urodilo velikom gledanošću. No, što smo dobili u tih sat vremena? Saznanje da je Milanović elokventan, ali i bahat i da ne priznaje svoje pogreške? Pa to smo znali, kao i da će se dobro pripremiti i da se neće dati isprovocirati. Dobili smo osvetu i iživljavanje Stankovića nad premijerom na odlasku, upravo zbog toga jer mu je tako dugo ignorirao pozive u emisiju. I upravo zbog toga što je na odlasku. Takav arogantni stav voditelja teško da bismo vidjeli da je Milanović došao u emisiju prije dvije godine, kada je bio moćan. Šamaranje mrtvog magarca, eto to smo gledali. Prekidanje i inzistiranje, forsiranje na marginalnim stvarima, u trenucima kad su naciju pred malim ekranima zanimale puno bitnije, pa ako hoćete “u žuto”, i sočnije stvari. Dobili smo gorčinu u ustima nakon odgledane emisije, za koju smo znali da će biti, ali nismo očekivali da će je izazvati “baš ti začini”.

No i u takvom, Stankovićevom osvetničkom pohodu, Hrvati, oni koji nisu (a i oni koji jesu su se s osmijehom podsjetili), su mogli čuti simpatične predizborne slogane naših Zagoraca, Hajdaša Dončića i aktualnog župana Željka Kolara. Milanović ih je iskoristio kao svijetle primjere moderniziranja stranke i da SDP nema veze s komunistima i partijom, iako se vrlo teško rješava te stigme. Pa da, “Hajdaša za pajdaša” i “I moja majka Kolara lajka” stvarno nemaju veze s komunizmom, ali bome nemaju veze ni s moderniziranjem stranke. To su slogani, nekom simpatični, nekome manje, ali ako je vrhunac moderniziranja stranke i odmicanje od stigme komunizma smišljanje šaljivih slogana, nije ni čudo da su prošli na izborima kako su prošli. Spomenut je zagorski dvojac još jednom. Kao, lako Komadini u Primorsko – goranskoj županiji ostvarivati dobre rezultate, tamo je lijepo biti SDP-ovac. Pravi fajteri su, kaže Milanović, Hajdaš Dončić i Kolar u Zagorju, “koji su imali HDZ, HSS i kompletnu desnicu protiv sebe, što je malo teži teren”. A kada se malo pogleda, zašto je Oleg Butković Komadini lakši protivnik od Žarka Tušeka Hajdašu ili Kolaru? Ili, kako je to lakše Komadini, kad je kod njega “desni” HSS stvarno u oporbi, a kod nas ta stranka daje predsjednicu Županijske skupštine i koalira s Kolarom? No dobro, sad su za parlamentarne izbore koalirali s HDZ-om, ali to mijenjanje stolaca više govori o njima, nego o SDP-u. Tu bi se dakle dalo s Milanovićem polemizirati. A to spominjanje Zagoraca kao svijetlih primjera od čovjeka koji je na odlasku s premijerske pozicije i predsjednika stranke kojem prijeti smjena? Ovaj put ne znam da’l bi nam to, dragi pajdaši, trebalo laskati. Taj je cug, čini se, prešel.

Najnovije po kategorijama

SRCE ZAGORSKO STOLJEĆIMA KUCA ZA HRVATSKU I PRAVICU: Fini ljudi na tim finim brdima imaju jednu čvrstoću, snagu i postojanost koja se rijetko susreće – ta snaga se odrazila i u onome što ste postigli prije 30 godina

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter