80-godišnjak štapom na ulici udario psa koji je od udarca uginuo

Objavljeno: 13.01.2016. mladenmandic

Zagorski policajci evidentirali su kazneno djelo ubijanja životinje, kazneno djelo krađe, kazneno djelo omogućavanja trošenja droga i prekršajnu prijavu zbog nepoštivanje Zakona o oružju.

U Lepoj Vesi na području Donje Stubice, prijavila je policiji 36-godišnja hrvatska državljanka, 80-godišnjak je na ulici, štapom udario njenog psa koji je nakon udarca uginuo. Protiv 80-godišnjaka policija je podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo mučenja ili ubijanja životinja.

Inače, sukladno Zakonu, tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, može se kazniti kaznom zatvora čak i do jedne godine.

49-godišnjak iz Gusakovca pokraj Gornje Stubice policiji je prijavio kako mu je nepoznati počinitelj u šumi porušio i ukrao četiri stabla hrasta.

Nakon što mu je u automobilu pronašla manju količinu marihuane, policija je pretragom kuće kod 20-godišnjaka iz Mokrica pokraj Oroslavja pronašla  47,8 grama marihuane, drobilicu i digitalnu vagu koje su mu uz prijavu oduzeti.

Na izlasku iz Hrvatske, na Graničnom prijelaza Macelj, granični policajci su kod 46-godišnjeg državljanina Turske pronašli elektrošoker kojeg nije prijavio i za kojeg nije imao potrebnu dozvolu. Uz oduzimanje elektrošokera, kažnjen je prekršajnom kaznom od tri tisuće kuna s dodatnih sto kuna troškova postupka, a budući je kaznu platio na licu mjesta, dao je samo dvije trećine tog iznosa, odnosno dvije tisuće kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba