Hitnoj službi novi sanitet vrijedan 700.000 kuna

Objavljeno: 29.12.2015. alenbrodar

U Donjoj Stubici upriličena je primopredaja novog vozila hitne medicinske pomoći Ispostavi Zavoda za Hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije. Kako je istaknuto, nabava vozila, njegovo uređenje i opremanje medicinskom opremom iznosili su 700.000 kuna, od čega je 500.000 kuna osigurala Krapinsko – zagorska županija iz decentraliziranih sredstava, a ostatak je platio Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije.

Vozilo hitne medicinske pomoći uređeno je i opremljeno sukladno Pravilniku o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko–tehničke opreme za obavljanje djelatnosti hitne medicine, propisanim od Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Medicinska oprema koju sadrži su ventilator (respirator), defibrilator, aspirator, liječnička torba i torba medicinskog tehničara, kovčeg za reanimaciju odraslih, kovčeg za reanimaciju djece, prsluk za imobilizaciju i izvlačenje, duga daska za imobilizaciju i izvlačenje s bočnim stabilizatorima te pripadajućim remenjem (za odrasle i djecu), rasklopna nosila sa bočnim fiksatorima glave i remenjem za pričvršćivanje, vakuum madrac s ručnom crpkom, platnena nosila, set okovratnika za imobilizaciju vratne kralježnice, set splint udlaga za imobilizaciju okrajina za odrasle i djecu, set vakuum udlaga za imobilizaciju okrajina za odrasle i djecu, prijenosni kisik, prijenosni pulsni oksimetar sa senzorom za djecu i grijač infuzija.

Najnovije po kategorijama

BRAVO! Zlatarski mališani tijekom cijele su školske godine pomagali napuštenim životinjama – prikupljali donacije, a neki su čak i volontirali u Skloništu “Luč Zagorja”
ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

HRVATSKOJ NA RASPOLAGANJU 24,2 MILIJARDE EURA: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u Krapini predstavilo mogućnosti koje donosi nova europska financijska omotnica 2021. - 2027.

ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

Objavljeno: 08.06.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter