Protiv ljetnih vrućina borimo se na dva načina – osvježenjem u moru i uživanjem na najljepšim plažama Jadrana, kao i uživanjem u najukusnijim sladoledima. Na red su došle ledene poslastice za najmlađe.
Kada je riječ o djeci, a posebice o bebama, volimo znati što se hranom unosi, a nema boljeg načina nego da sami kod kuće pripremimo zdrave, ali ukusne sladolede. Sladolede za malce bilo bi najbolje pripremiti u silikonskim kalupićima. Journal donosi tri brza recepta koje možete prilagoditi dostupnim i sezonskim namirnicama.
Domaći sladoled od čokolade i banane
- Sastojci: 2 banane, 1 žlica maslaca od kikirikija, 1 žlica kokosovih mrvica, malo cimeta, grčki ili kokosov jogurt, 2 žlice otopljene tamne čokolade ili 1 žličica kakaa u prahu, 1 žličica meda* (ako je dijete starije od godinu dana)
Postupak: Sve sastojke izblendajte, prebacite u kalupe i stavite u zamrzivač na minimalno 4 sata.
Domaći sladoled od manga i jagoda
- Sastojci: 1 šalica manga, 1 šalica jagoda, 1 šalica ananasa, 1 šalica banana, 2 dcl kokosovog mlijeka, 1 žličica meda* (ako je dijete starije od godinu dana)
Postupak: Voće (svježe ili zamrznuto), med i kokosovo mlijeko izblendajte i prebacite u kalupe za sladolede. Zamrznite barem 4 sata i poslužite.
‘Frozen yogurt’ domaći sladoled
- Sastojci: 2 šalice grčkog ili kokosovog jogurta, 2 datulje, 2 žlice maslaca od badema, lješnjaka ili kikirikija (opcionalno – preljev od rastopljene tamne čokolade)
Postupak: Grčki jogurt, maslac od orašastih plodova i datulje izblendajte i prelijte u kalupe, a kada su sladoledi gotovi (zamrznuti), možete ih još preliti rastopljenom čokoladom te vratiti u zamrzivač na još par sati.