Za sve generacije

SVI U LOBOR NA ‘JANINE’: Očekuje vas bogat program i puno zabave!

Objavljeno: 11.07.2024. zagorjeinternational

Tradicionalna, nadaleko poznata i mnogima omiljena manifestacija ‘Janine 2024.’ i ove godine donosi bogat program za sve generacije, od sporta, preko kulture i glazbe, do odlične zabave.

Manifestacija je počela Malonogometnim turnirom ‘Janine kup 2024.’ u organizaciji NK Lobor, a nastavit će se ove nedjelje, 14. srpnja Janinskom utrkom koja će se održati na Gliništu s početkom u 13 sati, u organizaciji ‘AMK OFF ROAD’. Petak, 19. srpnja, donosi raznovrstan program kod Doma za odrasle Loborgrad. Od 18 sati održat će se program pod nazivom ‘MI’ u dvorištu grofa Keglevića, a u 21:30 počet će koncert klasične glazbe.

Subota će početi svetom misom za umirovljenike u Svetištu Majke Božje Gorske u 10 sati, a istog će se dana,u Zazidju od 19:30 održati koncert Puhačkog orkestra DVD-a Lobor. Nedjelja, 21. srpnja, donosi jedno od središnjih događanja manifestacije Janine – tradicionalni Loborfest, koji će se održati pod šatorom na Loborskom placu s početkom u 16 sati.

Nastavak je idućeg tjedna

Ponedjeljak, 22. srpnja, posvećen je djeci. Dječji dan započet će darivanjem novorođenih kod Lovačkog doma u 17 sati, a nastavit će se programom za najmlađe u Zazidju u organizaciji Udruge sveta Ana od 18 sati. U utorak, prvog dana Trodnevnice, kod župne crkve svete Ane s početkom u 19 sati služit će se sveta misa za obnovu bračnih zavjeta, dan kasnije misa će se služiti za mlade, a u četvrtak za djecu. Nakon mise koja će početi također u 19 sati uslijedit će druženje i koncert Dječjeg zbora sveta Ana. Sat kasnije upriličit će se otvorenje izložbe povodom trideset godina rada Loborskih mažoretkinja.

Petak će biti središnji dan manifestacije. Od 10:30 održat će se procesija loborskih udruga, a u 11 sati svečano misno slavlje uz nastup mažoretkinja i Puhačkog orkestra DVD-a Lobor. Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lobor održat će se u 13 sati, a u 18 sati uslijedit će sveta misa i blagoslov djece. U 19 sati održat će se ‘Štikleci 2024.’ – muška utrka u štiklama u centru Lobora te veteranska nogometna utakmica između NK Lobor i NK Omladinac Jurketinec – Cukovec. Navečer će u šatoru nastupati Fiškali i Gazde.

U subotu, 27. srpnja održat će se 19. Janinsko natjecanje i 10. Memorijalni turnir ‘Vladimir Sokolić’ na bajerima Markušbrijeg od 14 do 19 sati, u organizaciji ŠRD Pastrva Lobor. Istog dana od 18 sati održat će se Turnir mjesnih odbora na igralištu Velika Veternička. Večer folklora, u organizaciji KUD-a Lobor, održat će se u Društvenom domu Lobor od 19 sati. U šatoru će navečer nastupati Bonaparte band. Nedjelja je završni dan manifestacije, a počet će loborskom kotlovinijadom u 9 sati, dok će večernju zabavu u šatoru predvoditi ‘AZ LIVE BAND’.

Načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih s ponosom najavljuje manifestaciju ‘Janine 2024.’.

– Ovogodišnji program izuzetno je bogat i raznolik, pružajući zabavu i aktivnosti za sve generacije. Posebno smo ponosni na našu dugogodišnju tradiciju i zajedništvo. Pozivam sve naše mještane, ali i goste iz okolnih mjesta, da nam se pridruže u slavlju i uživanju u kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima koje smo pripremili. Zahvaljujem svim udrugama i volonterima na njihovom trudu i entuzijazmu u organizaciji ove manifestacije. Neka ‘Janine 2024.’ bude vrijeme radosti, druženja i zajedništva za sve nas – izjavila je načelnica Jembrih.

Uz Općinu Lobor, u organizaciji brojnih događanja sudjeluju Župa Lobor i sve loborske udruge i društva, dok manifestaciju sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija te Krapinsko – zagorska županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba