Cilj je poduzetnicima pružiti podršku

Općina Cestica objavila javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike

Objavljeno: 11.07.2024. zagorjeinternational

U Općini Cestica otvoren je javni poziv iz Podmjere 1.1. ‘Modernizacija proizvodno-poslovnih procesa’ kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja.

Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve i softverska rješenja u svrhu obavljanja registrirane djelatnosti poduzeća.

Korisnici potpora po ovom pozivu mogu biti:

Mikro, mala i srednja poduzeća sa sjedištem na području općine Cestica bez obzira na pravni status (trgovačka društva, obrti, udruge, zadruge, ustanove, fizičke osobe…), koja obavljajući gospodarsku djelatnost izvan sektora primarne poljoprivredne proizvodnje sudjeluju u prometu roba i usluga te udovoljavaju svim kriterijima propisanim Programom i Javnim pozivom. Korisnici potpora na temelju uredbe 2023/2831 mogu biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, upisana u odgovarajuće registre sukladno važećem nacionalnom zakonodavstvu ako obavljaju djelatnost prerade i stavljanje na tržište poljoprivrednih proizvoda te ispunjavaju uvjete iz čl. 5, stavaka 1 i 2 Programa.

Maksimalni iznos potpore male vrijednosti koji se može dodijeliti jednom projektnom prijedlogu iznosi 4000 eura. Iznos potpore koji se može dodijeliti po projektu poduzetniku početniku, odnosno poduzetniku koji gospodarsku djelatnost obavlja kraće od 12 mjeseci od dana registracije ograničen je na 1000 eura. Maksimalni iznos bespovratne potpore kumulativno u sklopu ovog Programa koji se može dodijeliti jednom poduzetniku u toku jedne proračunske godine na temelju više mjera/podmjera Programa iznosi 4000 eura.

Potpora se dodjeljuje za troškove kupljene nove i rabljene materijalne i nematerijalne imovine a koja doprinosi unaprjeđenju i povećanju konkurentnosti postojećeg poslovanja. Podnošenje prijava na Javni poziv moguće je od dana objave javnog poziva do dana zatvaranja javnog poziva. Obavijest o zatvaranju javnog poziva objavljuje se na internetskim stranicama Općine Cestica i oglasnoj ploči na dan zatvaranja javnog poziva sukladno definiranom krajnjem roku za podnošenje zahtjeva za potporu ili u trenutku kada kumulativni iznos potraživanih bespovratnih sredstava utvrđen u fazi I. postupka dodjele dosegne 100 posto planirane omotnice u sklopu javnog poziva za pojedinu podmjeru Programa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba