Tužan kraj za slavni Varteks

O stečaju i trenutnoj situaciji očitovao se nekada najveći suvlasnik Nenad Bakić

Objavljeno: 11.07.2024. zagorjeinternational

Nakon podsjećanja u kakvim je teškim okolnostima ušao u Varteks, kao i da su početkom 2020. ‘praktički spasili kompaniju’, Varaždinske vijesti pišu kako se nekadašnji najveći suvlasnik Nenad Bakić osvrće na skori stečaj kompanije.

– Žao mi je što propada ova veličanstvena kompanija, iako sam se (srećom za sebe i svoju obitelj) odvojio od ove priče. Žao mi je zbog radnika s kojima sam sjajno surađivao (pisani dokazi uključivo mnoge poruke će se naći jednom u nekoj knjizi) i koji su 2019. svjedočili jednom od najnevjerojatnijih preokreta u Hrvatskom gospodarstvu – navodi Bakić.

Nadodaje da je nakon njega, ‘svježe novce unio g. Čajić pa i tu priča nije morala biti gotova, ali koronakriza, rat u Ukrajini i inflacija su bile nepremostiva prepreka’, a nije mu jasno zašto zadnjih 12 mjeseci nisu prihvaćene navodno postojeće ponude za financijsko restrukturiranje.

 – Žao mi je što se i moje ime našlo u ovom članku koji piše o onima koji su ‘potopili’ Varteks. Prije nego sam 2018. dokapitalizirao Varteks, on je bio klinički mrtav, znači mrtvac, samo je to trebalo proglasiti. I to su bili prvi svježi novci uloženi u kompaniju od njenog osnutka! Svi dušobrižnici, koji su navodno htjeli ‘spašavati’ kompaniju, a tvrde da sam ‘povoljno’ uložio mogli su i tada i nakon toga jednako tako uložiti,  nisu uložili ni kune – rekao je nadodajući da ne možeš potopiti nešto što si stvorio.

Sa suprugom je odlučio da neće dalje ulagati obiteljski novac nakon neke granice, jer to nije njihova  ‘životna priča’ i od tada Varteks prolazi kroz zaista teške vode.

– Gospodin Babić koji je nakon mene vodio kompaniju imao je možda i najteži posao u Hrvatskoj i hrabro je pokušavao uspjeti. A uspjeh je mogao doći samo kroz rast i razvoj. Za vrijeme mog mandata smo potpuno revitalizirali brand uz povratak vrhunske kvalitete, sjetite se, uz porast maloprodaje od 70 posto, neviđeno! Žao mi je što se bona fide pokušaji uz ogromne uloge vlastita novca trpaju u isti koš s nekim drugima, odnosno što to mediji ne prepoznaju.  Jasno je i da takav diskurs jako destimulira svaki pokušaj uspjeha – jer ako uspiješ, žele te satrti iz zavisti, a ako ne uspiješ, naslađuju se jer nisi. Nedostaje nam kultura uspjeha, o čemu govorim godinama. A ovdje je malo nedostajalo do jednog nevjerojatnog uspjeha – zaključio je Bakić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba