Portugal je partner ovogodišnjeg međunarodnog festivala

Najavljene 54. Varaždinske barokne večeri

Objavljeno: 11.07.2024. zagorjeinternational

Program 54. Varaždinskih baroknih večeri ove godine održat će se od 20. rujna do 3. listopada najavili su u atriju Gradske vijećnice u Varaždinu ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek te veleposlanica Portugala u Hrvatskoj Nj.E. Maria Paula Viera Leal da Silva.

Partner ovogodišnjeg festivala je Portugal, a kako je rečeno na predstavljanju partnera, Portugal će ove godine ponuditi nova glazbena iznenađenja za mnogobrojnu festivalsku publiku. Ljubitelji barokne glazbe imat će priliku poslušati djela drugačija od onih iz drugog dijela Europe i skladatelja iz njemačkog-engleskog-francuskog baroknog glazbenog kruga koje uglavnom i jesu na programu Varaždinskih baroknih večeri. 

Pročelnik Huđek je naglasio kako je ovaj jedinstveni, međunarodno priznati festival već pune 54 godine posvećen baroknoj glazbi te potiče njeno istraživanje, izvođenje, ali i očuvanje djela barokne glazbe kako hrvatskih tako i inozemnih skladatelja. Također, pohvalio je organizaciju u ime Varaždinske županije te izrazio uvjerenje kako će ovogodišnji festival biti prilika da se svi upoznaju s portugalskom glazbenom kulturom, i kulturnom tradicijom, ali i dosezima portugalskih skladatelja iz vremena baroka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba