FOTO: Ulaze u 'Hrvatski san'

Modrić i Kovačić ulažu u projekt ‘težak’ 920 milijuna eura? Kod Dubrovnika niču hoteli, vile, marina za megajahte, golf teren…

Objavljeno: 11.07.2024. zagorjeinternational

Veznjaci hrvatske nogometne reprezentacije, inače kumovina po djeci, Luka Modrić i Mateo Kovačić, nedavno su se fotografirali s poduzetnikom Vicencom Blagaićem, što je privuklo pozornost javnosti.

FOTO: Facebook Vicenco Blagaić

On je, naime, nedavno najavio početak velike investicije na lokalitetu Tri sestrice blizu Dubrovnika, a njegov sastanak s Vatrenima potaknuo je nagađanja o njihovu potencijalnom ulaganju u projekt luksuznog resorta Hrvatski san, piše Večernji.

Blagaić je inače projekt pokrenuo još prije 17 godina, započevši s otkupom zemljišta od privatnih vlasnika. Sredinom lipnja ove godine objavio je da konačno kreće s investicijom. Inače, cijeli je projekt javan i može se pronaći na stranici Ministarstva gospodarstva.

FOTO: Ministarstvo gospodarstva

Prema planu, riječ je o jednom od najambicioznijih turističkih poduhvata u regiji, a procijenjena vrijednost investicijskog projekta iznosi 920 milijuna eura. Projekt je u 100-postotnom privatnom vlasništvu, a smješten je u središtu Dubrovačko – neretvanske županije, na istočnoj obali Jadrana u koridoru koji povezuje srednju i istočnu Europu. 

FOTO: Ministarstvo gospodarstva

Projekt “Dubrovnik 3 sestrice – Hrvatski san” prostire se na ukupnoj površini od oko 260 hektara, od čega je 40 hektara planirano za luksuzni turistički resort s hotelima, turističkim centrom i dodatnim objektima. Preciznije, predviđeno je da se izgradi čak sedam hotela s 400 smještajnih jedinica i 500 apartmana. 

U planu su i brojni sportski sadržaji, marina za megajahte s kapacitetom do 400 vezova, kao i golf-teren s 27 rupa. Planirani golf-teren prostirat će se na površini od 205 hektara, od čega će 27,3 hektara biti namijenjeno za izgradnju, dok će preostalih 177,7 hektara biti uređeno kao parkovi i prirodne zelene površine. Prema stranici Ministarstva, u planu je izgraditi i 220 vila i brojne dućane, restorane, barove, muzeje i galerije.

FOTO: Ministarstvo gospodarstva

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba