Stančić nije u centru grada, nema bazen ni jacuzzi, a ne nalazi se niti na jednoj od plaža...

HRVATSKI REKORDER? Vlasnik skromnog apartmana od 50 kvadrata šokirao cijenom!

Objavljeno: 11.07.2024. zagorjeinternational

Hrvatska praksa ‘deranja’ turista nastavljena je i ove sezone, a najnoviji primjer stiže iz Rijeke. Očito je da su neki preozbiljno shvatili nebrojeno puta istaknutu floskulu kako je smjer razvoja metropole Kvarnera upravo turizam pa su neki podigli cijene do nerazumnih visina.

Rekorder je jedan riječki objekt čiji je vlasnik za četiri osobe u apartmanu s tri zvjezdice od 50 kvadrata za pet dana tražio nešto manje od – četiri tisuće eura! Odnosno, čak 800 eura na noć, piše Novi list. Inače, objekt nije u centru grada, nema bazen ni jacuzzi, a ne nalazi se niti na jednoj od riječkih plaža. Nevjerojatno…

– Lipanj nam je pokazao da gosti traže vrijednost za novac. Cijene smještaja, posebice u obiteljskom dijelu, stalno rastu. Događa se da pojedini objekti obiteljskog smještaja s tri zvjezdice imaju cijene hotela s pet zvjezdica. Ove razlike regulirat će tržište i potražnja jer će takvi objekti koji su nerealno podigli cijene ostati prazni i krenut će se popunjavati kada im omjer cijene i kvalitete bude usklađen. Naravno, s obzirom na našu ponudu, nema razloga da budemo jeftina destinacija, jer glavni cilj našeg turističkog razvoja je da postanemo cjelogodišnja turistička destinacija gdje je kvaliteta važnija od kvantitete. Ono što je osnovno je biti realan u određivanju cijena jer gosti očekuju da kvaliteta prati cijenu – upozorava direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba