Plenković predstavio program za unutarstranačke izbore i poručio:

“Hrvatska je danas, zahvaljujući HDZ-u, zasigurno u boljoj poziciji nego prije osam godina”

Objavljeno: 11.07.2024. zagorjeinternational

Uz kandidate za najuže vodstvo HDZ-a, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković danas je predstavio program “Zajedno za sve izazove” za subotnje unutarstranačke izbore, te istaknuo kako je Hrvatska danas, zahvaljujući njihovom vodstvu, bolja nego prije osam godina, navodi Index.hr.

Plenković na konferenciji za medije ističe kako su nakon raznih izazova, kriza, ali i postignuća odlučili nastaviti s timom koji pobjeđuje, u kojemu su, uz njega, zamjenik predsjednika Tomo Medved te potpredsjednici Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić, ujedno i jedini kandidati na stranačkim izborima za vodstvo stranke.

DP

– Hrvatska je danas, zahvaljujući našem vodstvu i odlučnosti, zasigurno u boljoj poziciji nego što je bila prije osam godina – rekao je.

– Građani su to potvrdili na ogromnoj izlaznosti na izborima za Hrvatski sabor i to u jednoj atmosferi histerije i kreiranja lažne krize i katastrofe u Hrvatskoj, koju je prije svega kreirao kršitelj Ustava i njegovi jataci koji su stvorili atmosferu kao da u Hrvatskoj nemamo što jesti i da situacija nije nikad gora i da treba maknuti s HDZ vlasti – ocijenio je Plenković i dodao da lažno fabriciranje krize nije uspjelo.

Tvrdi kako oporba, nakon uvjerljive pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima, optužuje tu stranku da je doveo na vlasti DP, iako je i ljevica tražila, kako je rekao, “iskru u oku DP-ovaca”.

Plenković navodi kako žele da što više članova HDZ-a sudjeluje na unutarstranačkim izborima i daju kandidatima za iduće četiri godine, da je što se tiče unutarnje organizacije stranka konsolidirana i financijski stabilna. 

– Voditi HDZ je ogromna čast i odgovornost – istaknuo je i naglasio kako su svakome omogućili da se kandidira i promovirali demokratske procese.

‘Na vidiku’

Nadalje, Plenković najavljuje da će se nakon izbora spremiti za Sabor stranke koji će biti na jesen, gdje će se birati ostali članovi Predsjedništva i Nacionalnog odbora, kako bi bili spremni za iduće izborne izazove.

– Nakon ovih izbora pristupit ćemo temi predsjedničkih izbora, odlučiti se za kandidata ili kandidatkinju, vidjeti koji koncept je najbolji. Znamo da dvije trećine Hrvata žele promjenu u instituciji predsjednika Republike, što mislim da je normalno jer je ovaj aktualni pokazao da krši Ustav i da nije ono što predsjednik treba biti, a to je predsjednik svih građana – rekao je Plenković te dodao kako će voditi konzultacije i s drugim strankama partnerima jer žele da taj kandidat ima najširu potporu. O imenima kandidata nije htio govoriti, ali je rekao da imaju više ljudi “na vidiku”.

Odgovarajući na pitanja o drugim temama, Plenković je rekao kako će “priča” o državnim tajnicima biti završena 17. srpnja na sjednici Vlade, istaknuvši kako će se do tada voditi konzultacije.

Upitan pretjeruje li DP kada se protivi rodnim studijima, poručio je kako je to pitanje za DP.

-Rekao sam što treba reći netko u ovoj poziciji – imate sveučilišne programe, autonomiju sveučilišta, nadležna tijela koja se s tim bavi. Kad smo se mi do sada bavili s programom bilo kojeg studija – upitao je te nadodao kako to nije predmet njegovog interesa. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba