Za našu je regiju izdano crveno upozorenje danas i sutra

Stigao je vrhunac toplinskog vala! Vrijeme će narednih dana biti izuzetno opasno

Objavljeno: 10.07.2024. zagorjeinternational

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. U unutrašnjosti poslijepodne uz jači razvoj oblaka lokalno je moguć pokoji pljusak s grmljavinom, osobito u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije. 

Vjetar slab, ponegdje do umjeren istočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni, još ujutro bura. Najviša temperatura zraka većinom između 32 i 37 °C.

DHMZ je za našu regiju, zagrebačku, izdao crveno upozorenje zbog izuzetno opasnog vremena i toplinskog vala. Crveno upozorenje na snazi je još u riječkoj, splitskoj, kninskoj i dubrovačkoj regiji, dok je u gospićkoj, karlovačkoj i osječkoj regiji na snazi narančasto upozorenje. 

DHMZ

Sutra nas očekuje još opasnije vrijeme. Bit će pretežno sunčano i poslijepodne u većini krajeva vrlo vruće. U unutrašnjosti neće biti posve stabilno, lokalno su uz jači razvoj oblaka mogući pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjeverozapadu zemlje, u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije. 

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 23, na Jadranu između 24 i 28 °C. Najviša dnevna od 33 do 38 °C.

Također, sutra je na snazi crveno upozorenje za cijelu zemlju osim gospićke regije gdje je upozorenje narančasto. 

DHMZ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba