Odmah je poslana kući

POREČ: Odgojiteljica se potukla s 12-godišnjakom zbog vikanja

Objavljeno: 10.07.2024. zagorjeinternational

U Obrazovno-rekreacijskom centru VIRC kod Poreča došlo je do incidenta. Naime, jedna se odgojiteljica iz Slovenije fizički obračunala s 12-godišnjakom, a sve zbog vike, prenosi Index.hr.

Ljetovanje u Poreču već 36 godina organizira Društvo prijatelja Maribora koje je odgojiteljicu poslalo kući i zabranilo joj sudjelovanje u ljetovanjima i drugim programima. Unatoč incidentu, dječak je želio ostati na odmoru.

Policija će s dječakom obaviti razgovor po njegovom povratku u Sloveniju, pišu 24ur.

Društvo prijatelja Maribora (ZPM) na svojim je stranicama objavilo izvješće o incidentu.

– Prekršaj se odnosio na viku djeteta, za neke druge nazočne bilo je uznemirujuće vikanje u dnevnom prostoru VIRC-a, što su prisutni odgajatelji željeli spriječiti – napisao je sindikalni tajnik Božidar Raušl.

Navodi se da je odgojiteljica tada upotrijebila tjelesnu silu zbog djetetova ponašanja, a što su u ZPM Maribor ocijenili neprimjerenim i nedopustivim. 

– Već sada možemo potvrditi da je učitelju zabranjeno sudjelovanje u godišnjim odmorima ili drugim programima koje provodi ZPM. Duboko žalimo zbog incidenta koji baca loše svjetlo na našu organizaciju i sav dosadašnji rad, menadžment i odgajatelje, koji svake godine rade vrhunski posao, što svake godine potvrđuju i djeca i roditelji. Odgajatelji početnici već dugi niz godina moraju sudjelovati na 14-satnoj stručnoj nastavi prije odlaska na godišnji odmor, a ujedno imaju i individualni razgovor s pedagoškim vodstvom smjene. U svojoj povijesti od 71 godinu ne pamtimo ovakav incident, zato nas je to sve više potreslo – objavili su iz Društva. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba