Za jednu jasličku skupinu

Počinje uređenje dislociranog vrtića u Strmcu Stubičkom

Objavljeno: 10.07.2024. zagorjeinternational

Na pretposljednjoj sjednici Općinskog vijeća Stubičkih Toplica donesena je odluka o osnivanju podružnice Dječjeg vrtića ‘Zvirek’ kako bi se osigurao smještaj za svu djecu s područja Stubaka. Također, sinoć je donesena odluka o izmjenama i dopunama Statuta DV ‘Zipkica’ te drugim izmjenama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada čime su stvoreni preduvjeti za daljnje korake.

Kako navodi Radio Stubica, načelnik Josip Beljak istaknuo je kako bi radovi na uređenju prostora u Društvenom domu u Strmcu Stubičkom trebali biti gotovi kroz naredna dva tjedna. Naručen je i namještaj koji bi trebao biti isporučen krajem kolovoza ili početkom rujna.

U novouređeni prostor će biti smještena jedna odgojna skupina s dvanaestero najmlađe djece, polaznika jaslica.

– Istovremeno, radi se i na projektiranju proširenja matičnog vrtića za jednu skupinu, s obzirom na to da, na žalost, nema dovoljno prostora za daljnje širenje zgrade. No otkupljujemo jednu parcelu do vrtića kako bi se u budućnosti, bude li potrebe mogli dalje širiti. S ovim projektom smo si ‘kupili’ godinu dana kako bi do sljedeće jeseni završili radove na matičnom vrtiću i kako bi sva djeca mogla biti smještena na jednom mjestu – nadodao je Beljak te će ove godine, odnosno u predstojećoj pedagoškoj godini, sva djeca biti upisana u vrtić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba