Svaka boja zapravo predstavlja različitu razinu abrazivnosti

MISLITE DA SU ODABRANE SLUČAJNO? Evo za što služi svaka boja spužvice za posuđe

Objavljeno: 10.07.2024. zagorjeinternational

Odabir prave spužvice za pranje posuđa na temelju abrazivnosti može uvelike utjecati na učinkovitost pranja posuđa, ali i istovremeno zaštititi posuđe od ogrebotina. Različite boje spužvi za pranje posuđa nisu odabrane slučajno.

Svaka boja zapravo predstavlja različitu razinu abrazivnosti, što znači koliko je grub ili mekan abrazivni sloj spužve, pišu 24sata. To pomaže odrediti za koju vrstu posuđa ili površine je spužva najprikladnija, kako je ne biste oštetili.

Žuta spužva: Najmekša je i idealna za pranje lomljivog staklenog posuđa i porculana koji se lako mogu izgrebati.

Plava spužva: Ova boja ukazuje na to da je spužvica još uvijek dovoljno nježna da ne oštećuje staklo i finije površine, ali istovremeno učinkovito uklanja jaču prljavštinu.

Crvena, narančasta i roza spužva: Ove boje označavaju srednje abrazivne spužve koje su prikladne za višenamjensku upotrebu, uključujući i jače mrlje od posuđa, ali bez opasnosti od grebanja površine.

Zelena spužva: To su najtvrđe spužve, namijenjene za uklanjanje zapečenih i sasušenih ostataka hrane. Ove spužve treba koristiti pažljivo i nikako ne na osjetljivom posuđu.

Abrazivni sloj, obično zelene ili plave boje na jednoj strani spužve, ključan je za učinkovito uklanjanje prljavštine. Dok zeleni sloj može biti pregrub za neke površine, plavi je dizajniran da bude nježniji i da spriječi grebanje. Odabir prave spužvice za pranje posuđa na temelju abrazivnosti može uvelike utjecati na učinkovitost pranja posuđa, ali i istovremeno zaštititi posuđe od ogrebotina. Pomoću ovog vodiča za boje poboljšajte rutinu čišćenja posuđa i istovremeno ga zaštitite.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba