Sada odlaze na zasluženi odmor

KUD-ovce iz Konjščine na jesen čeka uzbudljivo natjecanje u Barceloni

Objavljeno: 10.07.2024. zagorjeinternational

Članovi Kulturno-umjetničkog društva Konjščina odlaze na zasluženi ljetni odmor nakon izuzetno uspješne sezone. Naime, nakon održanih županijskih smotri gdje su Ženski vokalni sastav Kušlec u kategoriji malih vokalnih sastava i Mješoviti pjevački zbor Vitez u kategoriji zborova ostvarili najbolje rezultate od svih sudionika iz županije i osvojili zlatne plakete, vrijeme je za mali predah od nastupa i proba.

Osim ovih sekcija, u KUD-u još djeluje i dječji zbor ‘Vedre note’ koji se okušao u natjecanju dječjih zborova u Požegi, na kojem su mališani iz Konjščine također osvojili zlatnu plaketu. Voditeljica svih triju sekcija je Irena Kušec.

“Kulturno-umjetničko društvo čuvar je naše kulturne baštine”

Završetak sezone članovi KUD-a obilježili su glazbenim radionicama za djecu i teense u suradnji s Društvom ‘Naša djeca’ iz Konjščine koje su vodile Iva Povijač i Irena Kušec, a s radionicama nastavljaju i na jesen. Voditeljica Kušec najavila je ujedno i veliko putovanje koje je pred članicama KUD-a kada se vrate s ljetnog odmora i dođu na ‘radnu temperaturu’.

– Osim uobičajenih aktivnosti, jesen donosi i nove glazbene izazove za ŽVS Kušlec koje u listopadu putuju na zborsko natjecanje ‘Sing for gold’ u Barcelonu u organizaciji Interkultura – kazala je zadovoljno Kušec.

Ponos na konjščinski KUD izrazila je i načelnica Anita Curiš Krok.

– Naše Kulturno-umjetničko društvo čuvar je naše kulturne baštine, pjesama i plesova ovoga kraja, a osim toga, vrlo uspješno i u dobrom svjetlu predstavlja Općinu na raznim manifestacijama i natjecanjima. Vrlo su aktivni i svojim djelovanjem obogaćuju društveni život u našoj općini, a znamo koliko to znači našim mještanima, stoga će KUD Konjščina u Općini i nadalje nailaziti na prijatelja i potporu – poručila je načelnica Curiš Krok, čestitavši članovima i članicama KUD-a na izvanrednim rezultatima na županijskim smotrama i poželjevši im puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba