Važno je sudjelovati

KRAPINSKE TOPLICE: Završene su 23. Sportske igre učenika

Objavljeno: 10.07.2024. zagorjeinternational

Danas su u vodenom parku ‘Aquae Vivae’ u Krapinskim Toplicama zatvorene 23. Sportske igre učenika. Igre su bile namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola Krapinsko – zagorske županije, a sve je organiziralo Društvo sportskih igara učenika.

Predsjednik Društva Nenad Sikirica rekao je da je osnovna ideja natjecanja da se djeci da neka alternativa za popunjavanje slobodnog vremena.

– Ove godine smo i tijekom školske godine imali natjecanje s 1201 natjecateljem u osnovnim školama, a onda smo tijekom ljeta imali i ovaj završni dio u Toplicama. U tom dijelu sudjelovala su 402 sudionika u 13 sportova. Trajalo je tri dana, a za učenike je sve bilo besplatno – kazao je Sikirica, dodavši kako je uz učenike bilo i stotinjak vrtićke djece i 70 volontera.

Zatvaranju Igara prisustvovala je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

– Ovo je prekrasno sportsko natjecanje svih ekipa različitih uzrasta i u različitim sportovima s područja Krapinsko – zagorske županije, a i šire – rekla je Petek, uz naglasak kako su ove godine ponovno sudjelovali gosti iz Općine Vinica.

Petek je dodala:

– Svi organizatori i volonteri na Sportskim igrama entuzijastično rade već 23 godine ove sportske aktivnosti. Upravo na taj način djeci i mladima poručuju da je važno baviti se sportom, fizičkom aktivnošću, družiti se i zapravo na taj način potiču zdrave stilove života i prije svega djeluju na fizičkom i mentalnom zdravlju djece i mladih – kazala je Petek, zaključivši kako Krapinsko – zagorska županija iz godine u godinu prati i podržava ove Igre te će tako biti i ubuduće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba