Priopćenje varaždinskog HDZ-a:

“Koja je uloga SDP-ovog trojca Antolić Vupora – Bosilj – Marković u konačnoj propasti Varteksa?”

Objavljeno: 10.07.2024. zagorjeinternational

Varaždinski ogranak HDZ-a oglasio se priopćenjem nakon objave da nekadašnji tekstilni div Varteks odlazi u stečaj. HDZ-ovci prozivaju SDP-ovu gradsku vlast.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Nakon što su tjednima bili i gluhi i nijemi, danas se priopćenjem oglasio SDP. Ne gradonačelnik Bosilj, ne njegov zamjenik Marković, koji su svojim lošim odlukama utjecali na ovakav kraj Varteksa, već je umjesto njih reagirala Barbara Antolić Vupora, predsjednica Županijskog odbora SDP-a, saborska zastupnica te poduzetnica čiji uposlenici imaju najveća primanja. Varteks je ‘gradio’ Varaždin, odnosno brojni radnici koji su cijeli svoj radni vijek dali njemu, bio je brend Varaždina i ovoga kraja i zasigurno nije zaslužio ovu sudbinu koju mu je namijenio SDP-ov trojac. Podsjećamo da je zadnji direktor koji ga je vodio, a dolazio je iz redova HDZ-a, bio Anđelko Herjavec koji je tragično preminuo 2001. godine. Od tada do danas, tvrtku su vodili kojekakvi ‘sposobni menadžeri’ koji su uspjeli rasprodati sve što je Varteks imao, sve nekretnine, njih više od 170 – piše u prvom dijelu priopćenja.

– Da Varteks ‘umire’ pod tim i takvim okolnostima već dvadesetak godina nije nepoznanica, ali da će mu zadnji čavao u lijes zabiti Grad Varaždin, tome se zasigurno nitko od Varaždinki i Varaždinaca nije nadao. Upravo je najava ovrhe Grada Varaždina, za dug po osnovi komunalne naknade, bila jasna poruka da slijedi kraj i ako Varaždincima Bosilju i Markoviću nije stalo do Varteksa, zbog čega bi trebalo drugima? Država je Varteksu uvijek izlazila ususret, da se sačuvaju taj brend i radna mjesta, bez obzira na to što se radi o privatnoj tvrtki. Međutim, tek za koje dvije-tri godine bit će jasna uloga Bosilja i Markovića, dosadašnje Uprave i vlasničke strukture u svemu tome. Umjesto da podrže saborsko izlaganje zastupnika Gorana Kaniškog da institucije utvrde što se doista događa, oni su protiv. Između ostalog, nedavno je o bivšim upravama i njihovom radu pričao i Stjepan Čajić, jedan od dioničara, koji je pokušao pojasniti tko je i kakvu ulogu imao u konačnoj propasti Varteksa. Ali, gle čuda, sve to ignorira SDP-ov trojac Antolić Vupora – Bosilj – Marković. Za sada samo oni znaju zašto. Što se tiče HDZ-a, dajemo punu podršku i upravi i vlasnicima kod iznalaženja rješenja za očuvanje daljnje proizvodnje – poručuju iz HDZ-a Varaždin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba