Jedna od njih je Talijanka

Dvije žene mjesecima provaljivale i krale po stanovima u Zagrebu

Objavljeno: 10.07.2024. zagorjeinternational

Zagrebačka policija uhitila je 31-godišnju Hrvaticu i 25-godišnju Talijanku zbog sumnje da su počinile čak osam teških krađa, a dvije od njih su ostale samo na pokušaju. Sumnja se da su od kraja siječnja pa sve do početka srpnja ove godine dolazile do stambenih zgrada na području Zagreba kako bi pljačkale stanove.

U jutarnjim ili popodnevnim satima, sumnja se, zajedno bi ulazile u stambene zgrade, a potom prikladnim alatom obijale ulazna vrata stanova na području Medveščaka, Centra i Trnja. Sumnja se da su, nakon ulaska u stanove, ispremetale stvari i iz ukupno šest stanova ukrale novac i nakit. Na još dvama stanovima, sumnja se, prikladnim su alatom obile cilindar brave na ulaznim vratima, no u jedan od njih nisu uspjele ući dok su u jedan ušle i ispremetale stvari, ali ništa nisu ukrale. Materijalna šteta iznosi oko 25.000 eura.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičene su u zakonskom roku predane pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Ujedno, kriminalističko istraživanje, u suradnji Policijske uprave zagrebačke s Policijskom upravom primorsko – goranskom, se nastavlja zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u stanove, ne samo na području Zagreba, već i na području Policijske uprave primorsko – goranske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba